Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni ale pompierilor militari suceveni 30.11 - 04.12.2016
(04.12.2016)

Pompierii militari suceveni au intervenit, pe perioada minivacantei, la 82 de misiuni din domeniul situatiilor de urgenta. S-au inregistrat 12 incendii, 50 de interventii SMURD, 6 accidente rutiere, 7 misiuni de monitorizare si 7 alte misiuni specifice.

Incendiu la o casa, in localitatea Arghira
03.11.2016, ora anuntarii la 112 - 5:30

Militarii Detasamentului de Pompieri Falticeni au intervenit cu trei autospeciale cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui L.G., din satul Arghira, comuna Preutesti.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul unei case batranesti, construita din lemn, cu invelitoare din azbociment, si exista pericolul de propagare la intreaga cladire, la o alta casa din aceeasi gospodarie si la o locuinta de pe proprietatea invecinata.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de 70 de metri patrati, aproximativ 10 metri patrati de tavan si 30 de metri patrati dintr-un perete portant. Au mai ars bunurile casnice dintr-o incapere.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scanteilor provenite din cosul de fum deteriorat.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:20, iar pompierii au salvat restul casei de locuit si cele doua locuinte din apropiere.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu la o baraca, in municipiul Suceava
03.11.2016, ora anuntarii la 112 - 9:04

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale cu apa si spuma si o ambulanta SMURD de Terapie Intensiva Mobila pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o baraca folosita pentru organizarea unui santier si care apartine Bisericii „Sf. Vineri”, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, ardea constructia din BCA si lemn, cu o suprafata de aproximativ 70 de metri patrati, si exista pericolul de propagare la mai multe garaje aflate in imediata vecinatate. Echipajul SMURD TIM a acordat primul ajutor medical unui barbat, in varsta de 62 de ani, care a suferit arsuri de gradele II si III la nivelul fetei si la un picior. Acesta a fost transportat ulterior la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului judetean Suceava.
Baraca a ars in proportie de 70%. Au mai ars documente de arhiva ale cimitirului din cartier, unelte de lucru, obiecte de mobilier, materiale textile si altele.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost flacara rezultata in urma modului gresit de aprindere a focului in soba fara acumulare de caldura. Mai precis, barbatul a folosit benzina pentru alimentarea focului.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:45, iar pompierii au salvat garajele din zona.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO