Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 28.12.2016
(28.12.2016)

Accident rutier, in municipiul Suceava
27.12.2016, ora anuntarii la 112 - 18:23

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu modulul SMURD si o autospeciala cu apa si spuma in urma unui accident rutier, produs in municipiul Suceava, pe bulevardul George Enescu, in zona „Nordic”.
La fata locului, un autoturism a parasit suprafata carosabila si a intrat intr-un stalp de sustinere, pe care l-a rupt. Conducatorul auto nu a fost incarcerat, insa nu se putea misca.
Dupa ce au luat masurile specifice de siguranta, salvatorii au imobilizat victima si au extras-o. Ranitul, un barbat in varsta de 42 de ani, a fost preluat de echipajul pompierilor de pe ambulanta SMURD TIM (Terapie Intensiva Mobila), care dupa ce i-a acordat primul ajutor medical, l-a transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Suceava.
Ulterior, pompierii au indepartat stalpul si resturile rezultate in urma accidentului si au sablat suprafata de rulare de scurgerile de combustibil, pentru evitarea altor evenimente neplacute.

Incendiu la o magazie, in localitatea Dornisoara
27.12.2016, ora anuntarii la 112 - 18:55

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu o autospeciala cu apa si spuma si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie, apartinand lui T.L.D., din satul Dornisoara, comuna Poiana Stampei.
La sosirea echipajului, incendiul se manifesta la magazia construita din lemn, si exista pericolul de propagare la o casa de locuit.
Pe timpul interventiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru doua tinere, de 18 si 23 de ani, care au suferit atacuri de panica. Ulterior, acestea au refuzat transportul la spital.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:40 si au ars magazia pe o suprafata de 12 metri patrati si circa 2 metri cubi lemn de foc.
Pompierii au salvat casa de locuit, iar cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Incendiu la o gospodarie, in localitatea Podul Cosnei
27.12.2016, ora anuntarii la 112 - 23:49

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cosna, au intervenit cu trei autospeciale, doua motopompe si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui P.D., din satul Podul Cosnei, comuna Cosna.
La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit si un fanar, existand pericolul de propagare la o alta locuinta, aflata la doar 4 metri de focar.
Pe timpul interventiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru doua persoane, un barbat de 56 de ani si o femeie de 87 de ani, care au suferit atacuri de panica. Ulterior, acestia au refuzat transportul la spital.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:50 si au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 60 de metri patrati si fanarul pe 16 metri patrati. Au mai ars obiecte de mobilier, bunuri de uz casnic, aparate electrocasnice si elemente de tamplarie. S-au degradat peretii portanti pe o suprafata de 100 de metri patrati si tavanul pe 60 de metri patrati.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului provenit din cosul de fum deteriorat.
Pompierii au salvat cea de-a doua casa de locuit si alte bunuri.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO