Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 24.01.2017
(24.01.2017)

Incendiu in localitatea Dealu Floreni
20.01.2017, ora anuntarii la 112 - 21:55

Militarii Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei si ai Punctului de Lucru Poiana Stampei au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in satul Dealu Floreni, comuna Dorna Candrenilor. Pompierii militari au fost sprijiniti de lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Poiana Stampei.
La sosirea echipajelor, ardea partial acoperisul unei cladiri corp comun, in care functionau un depozit de materiale de constructii, o spalatorie auto, un club disco si o pensiune turistica, cu o suprafata totala de aproximativ 1.000 de metri patrati, si exista pericolul de propagare la intreaga constructie si la o locuinta aflata in imediata apropiere. Atat clubul disco, cat si pensiunea turistica erau inchise, iar in interior nu se afla nicio persoana.
Au ars aproximativ 350 de metri patrati din acoperisul cladirii.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de fum al centralei termice, neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:50, iar pompierii au salvat cladirea corp comun si locuinta invecinata.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime.


Incendiu la un garaj, in localitatea Dornesti
22.01.2017, ora anuntarii la 112 - 1:38

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dornesti si cetateni ai comunei, au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la garajul unei gospodarii, in comuna Dornesti.
La sosirea echipajelor, ardea violent garajul, in interiorul caruia se afla un autoturism, existand pericolul de propagare la doua case aflate in imediata apropiere.
Au ars cladirea garajului, din lemn, pe o suprafata de 24 de metri patrati, si autoturismul aflat in interior, in totalitate. Au mai ars circa 100 de litri de motorina, depozitata in canistre, si circa 150 de kilograme de brichete din lemn.
Flacarile au izbucnit de la autoturism, iar cauza probabila a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:35, iar pompierii au salvat cele doua locuinte din apropiere.Incendiu la o locuinta, in localitatea Straja
22.01.2017, ora anuntarii la 112 - 6:46

Militarii Garzii de Interventie Vicovu de Sus si ai Detasamentului de Pompieri Radauti, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, din comuna Straja.
La sosirea echipajelor, ardea generalizat acoperisul casei, construit din lemn, cu invelitoare din sindrila si tabla, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie si la casele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:30. Au ars acoperisul casei pe 120 de metri patrati, tamplaria din lemn de la camera mansardei, elemente de mobilier, obiecte de mobilier, aparatura electronica si electrocasnica, textile si alte materiale depozitate in pod. S-au degradat peretii si tavanul camerelor.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul gospodariei si casele invecinate.


Incendiu la o locuinta, in localitatea Zamostea
23.01.2017, ora anuntarii la 112 - 21:43

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Siret, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zamostea, au intervenit cu trei autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa din comuna Zamostea.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau in interiorul dormitorului, in holul casei, la planseu si la astereala acoperisului, existand pericolul de propagare la intreaga constructie.
Proprietarul, in varsta de 65 de ani, a suferit arsuri de gradele I si II pe aproximativ 2% din suprafata corpului. Pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, dupa care l-au transportat la spital pentru tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:25. Au ars dormitorul cu bunurile aferente pe o suprafata de 16 metri patrati, holul pe 5 metri patrati, planseul pe o suprafata de 20 de metri patrati, circa 4 metri patrati din astereala acoperisului, aparatura electrocasnica si documente personale. S-au degradat peretii interiori pe o suprafata de 65 de metri patrati, acoperisul pe 60 de metri patrati si alte bunuri materiale.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului cazut din soba cu acumulare de caldura.


Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO