Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 29.01.2017
(29.01.2017)

Incendiu la o casa, in localitatea Slobozia
27.01.2017, ora anuntarii la 112 - 19:45

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fantanele, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, din satul Slobozia, comuna Fantanele.
La sosirea echipajelor, ardea generalizat intreaga casa, construita din lemn.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:15.
Au ars locuinta pe o suprafata de aproximativ 40 de metri patrati, obiecte de mobilier, materiale textile, tamplarie din PVC si alte bunuri.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de cosul de fum neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Incendiu la un autoturism, in comuna Scheia
28.01.2017, ora anuntarii la 112 - 19:58

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, in comuna Scheia.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la partea din fata a autoturismului, existand pericolul de propagare la intreaga masina.
Au ars elemente combustibile din compartimentul motor, cauciucurile, masca si materiale din plastic din partea din fata a masinii. S-au degradat capota si alte componente din compartimentul motor.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:25, iar pompierii au salvat restul masinii.

TAF rasturnat, in localitatea Nisipitu, comuna Ulma
28.01.2017, ora anuntarii la 112 - 13:03

Militarii Garzii de Interventie Vicovu de Sus au intervenit cu o autospeciala in urma unui accident inregistrat intr-o padure de pe raza satului Nisipitu, comuna Ulma.
In timp ce exploata material lemnos pe raza Ocolului Silvic Falcau, TAF-ul (tractor articulat forestier) condus de un barbat de 43 de ani s-a rasturnat, iar in cadere l-a strivit pe sofer.
Pompierii militari au ajuns la baza muntelui, iar de acolo au parcurs aproximativ 5 kilometri pe jos, pana la locul accidentului, deoarece drumul forestier era inaccesibil autospecialei. La fata locului au ajuns politisti si un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean, cu medic.
Din pacate, leziunile barbatului erau mult prea grave, iar acesta era decedat.

Incendiu la o locuinta, in localitatea Dornesti
29.01.2017, ora anuntarii la 112 - 0:11

Militarii Detasamentului de Pompieri Radauti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit, din comuna Dornesti.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau intr-o incapere de la etajul casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la alte doua case aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:05. Au ars obiecte de mobilier, aparate electronice si IT, tamplarie din PVC, materiale textile si alte bunuri. S-au degradat zugravelile interioare, trei usi din lemn si alte obiecte de mobilier.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric neizolat corespunzator.
Nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei si locuintele invecinate.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO