Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 17.04.2017
(17.04.2017)

Incendiu in localitatea Luncusoara
15.04.2017, ora anuntarii la 112 - 14:17

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Udesti si Bosanci, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din satul Luncusoara, comuna Udesti.
La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodaresti si exista pericolul de propagare la casa de locuit.
Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de 60 de metri patrati, adapostul de animale pe 20 de metri patrati, acoperisul garajului pe 50 de metri patrati, o anexa pe 8 metri patrati si 16 metri patrati din acoperisul casei. S-au degradat aproximativ 10 metri patrati din acoperisul casei, 25 de metri patrati din peretii garajului, 10 metri patrati din peretii adapostului de animale, instalatia electrica, bunuri casnice, electrocasnice si altele.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Incendiul a fost lichidat la ora 16:00, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Incendiu in localitatea Dragosa
16.04.2017, ora anuntarii la 112 - 5:57

Militarii Detasamentului de Pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Frumosu si Vatra Moldovitei, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din satul Dragosa, comuna Frumosu.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti, construite din lemn, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la proprietatea invecinata.
Au ars acoperisul bucatariei de vara si al adapostului de animale pe 100 de metri patrati, o magazie de materiale pe 80 de metri patrati, un atelier de tamplarie pe 66 de metri patrati, circa 10 metri cubi de cherestea, scule si unelte de tamplarie, obiecte de mobilier si aparatura electrocasnica. S-au degradat bransamentul electric al gospodariei, 20 de metri patrati dintr-un perete al locuintei invecinate, capriorii acoperisului si o camera de la parter, de la aceeasi cladire.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:05, iar pompierii au salvat casa proprietarului, locuinta invecinata si anexele gospodaresti.

Incendiu in localitatea Iaslovat
16.04.2017, ora anuntarii la 112 - 11:39

Pompierii militari ai Garzii Interventiei Solca, impreuna cu lucratorii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Iaslovat si Arbore, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din comuna Iaslovat.
La sosirea echipajelor, ardeau cu flacara anexele gospodaresti, construite din lemn, cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la casa de locuit si la gospodaria invecinata.
Au ars adapostul de animale si depozitul de furaje (corp comun) pe o suprafata de 120 de metri patrati, acoperisul bucatariei de vara pe 40 de metri patrati, circa 20 de metri cubi lemn de foc, 10 metri cubi de cherestea, 12 tone de fan si utilaje agricole.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost un scurtcircuit rodus la un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.
Incendiul a fost lichidat la ora 14:33, iar pompierii au salvat casa de locuit si locuinta invecinata.

Accident rutier pe DN17
16.04.2017, ora anuntarii la 112 - 20:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu modulul SMURD (autospeciala pentru descarcerare si ambulanta B2) si cu o autospeciala cu apa si spuma la un accident rutier produs pe DN17, pe raza comunei Stroiesti. In sprijinul pompierilor au intervenit si patru echipaje ale Serviciului de Ambulanta Judetean Suceava.
In urma coliziunii dintre doua autoturisme, unul dintre aceste a luat foc, existand pericolul de propagare la cea de-a doua masina implicata in accident.
La sosirea salvatorilor, autoturismul ardea in totalitate, iar persoanele implicate in accident, sapte adulti si un minor, erau iesite din masini.
Pompierii au luat masurile specifice de siguranta si au trecut la localizarea si lichidarea incendiului. Concomitent, au acordat, alaturi de echipajele SAJ, primul ajutor medical ranitilor.
Ulterior, toate persoanele au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Suceava pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.
Misiunea salvatorilor s-a incheiat la ora 21:15.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950


* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO