Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta - editia 2017
(16.06.2017)Vineri, 16 iunie a.c., cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat in cadrul etapei judetene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta - editia 2017.
Probele de concurs sunt identice cu cele ale competitiilor internationale de profil, organizate de Comitetul International de Prevenire si Stingere a Incendiilor, si anume: Scara de fereastra, Pista cu obstacole pe 100 m, Stafeta 4x100 m si Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa, probe reliefate prin prestatii contra cronometru.
La start s-au prezentat echipajele celor cinci detasamente de pompieri din judet, respectiv Suceava, Falticeni, Radauti, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei.
Prima proba a concursului - Scara de fereastra - s-a desfasurat la sediul Garzii de Interventie din orasul Siret, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „9 Mai”, din aceeasi localitate.
La finalul competitiei, clasamentul a fost urmatorul:
Proba Scara de fereastra - individual: locul I - plt. Pamfir Cicsa, locul II - plt.maj. Radu-Iulian Cirnu (ambii de la Detasamentul Vatra Dornei) si locul III - plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detasamentul Suceava). La echipe, aceeasi proba a fost castigata de Detasamentul Vatra Dornei, urmat de Detasamentele Suceava si Radauti.
Proba Pista cu obstacole - individual: locul I - sg.maj Andrei Petriceanu (Detasamentul Vatra Dornei), locul II - plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detasamentul Suceava) si locul III - plt. Pamfir Cicsa (Detasamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, in ordine, de subunitatile din Vatra Dornei, Suceava si Radauti.
La proba Stafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii de la Suceava, urmati de colegii lor din Vatra Dornei si Falticeni.
Proba care a constat in Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa a fost adjudecata de echipa din Falticeni, celelalte locuri de pe podium revenind, in ordine, Detasamentelor Suceava si Radauti.
Clasamentul general: Locul I - Detasamentul de Pompieri Suceava, locul II - Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei, locul III - Detasamentul de Pompieri Falticeni, locul IV - Detasamentul de Pompieri Radauti si locul V - Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc.
Competitia de la acest nivel constituie un prilej pentru selectia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava ce va participa la etapa zona a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO