Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ - 18.06.2017
(18.06.2017)

Incendiu in comuna Dragoiesti
16.06.2017, ora anuntarii la 112 - 16:36

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava, impreuna cu angajatii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) Dragoiesti, au intervenit cu 4 autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie, din comuna Dragoiesti.
La sosirea echipajelor, ardea generalizat o casa de locuit, existand pericolul de propagare la anexele gospodaresti si la o alta locuinta.
Nu s-au inregistrat victime.
Au ars casa de locuit si bunurile din interior, pe o suprafata de aproximativ 70 mp.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:10, iar pompierii au salvat anexele gospodariei si o casa de locuit.

Incendiu la o gospodarie din Bursuceni
16.06.2017, ora anuntarii la 112 - 17:25

Militarii Detasamentelor de Pompieri Suceava si Falticeni, impreuna cu angajatii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) Dumbraveni, au intervenit cu 5 autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie, din localitatea Bursuceni.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti si o bucatarie de vara, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Nu s-au inregistrat victime.
Au ars o sura, un fanar, un depozit de lemne si acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata totala de aproximativ 220 mp. S-au degradat peretii bucatariei de vara.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:00, iar pompierii au salvat casa de locuit, un vitel si 50 de pui de gaina.

Incendiu in comuna Todiresti
16.06.2017, ora anuntarii la 112 - 23:37

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava si ai Garzii de Interventie Solca, impreuna cu angajatii Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta (SVSU) Todiresti, Comanesti si Cajvana au intervenit cu 6 autospeciale si o ambulanta SMURD, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie, in comuna Todiresti.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Pe timpul interventiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui barbat de 47 de ani, cu zgarieturi la nivelul fetei si al unei maini, si unui tanar de 21 de ani, cu arsuri de gradul II la gamba stanga. Primul a refuzat transportul la spital, iar al doilea a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente Suceava, pentru tratament de specialitate.
Au ars o magazie de materiale si un garaj (corp comun) pe 80 mp si bunurile din interior. Au mai ars o sura si un adapost de animale (corp comun), tot pe 80 mp.
Incendiul a izbucnit din garaj, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de instalatia de iluminat amplasata necorespunzator fata de materialele combustibile.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:50, iar pompierii au salvat casa de locuit.


Incendiu la o cabana, in Mitocu Dragomirnei
18.06.2017, ora anuntarii la 112 - 0:38

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu 4 autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de vacanta, situata in comuna Mitocu Dragomirnei.
Incendiul a izbucnit langa o anexa, in care era amenajata o sauna. Incalzirea acesteia se efectua de la exteriorul constructiei, unde se afla gura de alimentare a unui cazan pe lemne. Cel mai probabil, de acolo a cazut jar sau scantei care a dus la aprinderea unor resturi de material lemnos aflat pe jos si in imediata apropiere. De la materialul lemnos aprins, flacarile s-au propagat la acoperisul anexei, iar ulterior la cladirea cabanei, constructie P+M din lemn masiv (busteni).
Din fericire, nu s-au inregistrat victime. Persoanele aflate in cabana in momentul izbucnirii incendiului s-au autoevacuat pana la sosirea pompierilor militari.
Au ars circa un metru cub lemn de foc, acoperisul anexei pe 20 mp, exteriorul unui perete al cabanei pe 120 mp, aproximativ 100 mp din acoperisul cladirii, lambriul din doua camere pe 80 mp, precum si materiale textile si obiecte de mobilier. O parte din peretii constructiei s-au degradat la exterior.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:40, iar pompierii au salvat restul casei de vacanta, cu bunurile aferente.

Purtator de cuvant - plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU „Bucovina” Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO