Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Interventii ale pompierilor militari suceveni - 07.01.2020
(08.01.2020)

Incendiu in municipiul Suceava
07.01.2020, ora anuntarii la 112 - 19:11

Militarii Detasamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o constructie anexa, situata in Cartierul Itcani, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul cladirii, cu pericol de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:45.
Acoperisul anexei a ars pe o suprafata de aproximativ 30 mp si s-au degradat planseul si peretii acesteia.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic, generat de cosul de fum neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul constructiei si bunurile din interior.

Incendiu in localitatea Capu Campului
07.01.2020, ora anuntarii la 112 - 19:50

Pompierii militari ai Garzii de Interventie Gura Humorului au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din comuna Capu Campului.
La sosirea echipajelor, ardea in interiorul camerei centralei si acoperisul acesteia, cu pericol de propagare la casa de locuit, corp comun cu cladirea afectata de foc, si la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 23:23.
A ars acoperisul camerei centralei pe aproximativ 20 mp. Au mai ars interiorul camerei centralei si o baie, pe aceeasi suprafata. S-au degradat peretii casei de locuit, aparatura electronica si electrocasnica, instalatia sanitara, tavanele camerelor de locuit si obiecte de mobilier.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic, generat de cosul de fum neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit si anexele gospodaresti.
Incendiu in localitatea Roscani
07.01.2020, ora anuntarii la 112 - 23:48

Militarii Detasamentelor de Pompieri Falticeni si Suceava, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Liteni, au intervenit cu trei autospeciale si o ambulanta B2, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din localitatea Roscani, orasul Liteni.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei de locuit, cu pericol de propagare la intreaga constructie si la o locuinta invecinata. Din primele informatii, exista suspiciunea ca in interior ar putea fi surprinsa o persoana. Din fericire, informatiile nu s-au confirmat, iar pompierii care au patruns in casa au evacuat o butelie care era in pericol sa explodeze, precum si bunuri materiale.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:35.
A ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 80 mp si s-au degradat peretii portanti.
Cauza probabila de izbucnire a flacarilor a fost efectul termic, generat de cosul de fum neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, precum si locuinta invecinata.

* * *

In ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea si lichidarea a 6 incendii. Cinci dintre acestea au izbucnit din cauza cosului de fum necuratat sau amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.

Cosuri pentru evacuarea fumului, recomandari:
cosurile, burlanele si canalele vor fi curatate obligatoriu cel putin o data pe an;
in podul casei, cosul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scanteile sa se raspandeasca si sa constituie surse de aprindere;
cosurile, burlanele si canalele de fum vor fi izolate fata de elementele combustibile ale peretilor, planseelor si acoperisurilor.


Purtator de cuvant - Slt. Alin GALEATA - 0747 051950* Recomandare generala: pentru alte informatii vizitati si pagina de facebook ISU Bucovina Suceava - https://www.facebook.com/ISUSuceava/

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO