Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Salvare persoane intoxicate in localiatea Slobozia
(06.05.2008)

Salvare persoane intoxicate in localiatea Slobozia
(05.05.2008, orele 09.00)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD pentru salvarea a doua persoane intoxicate cu un gaz necunoscut, in localitatea Slobozia, comuna Granicesti.
Numiții Florea D. si Marian D. au coborat in fantana pentru a o curata si au fost intoxicați cu un gaz necunoscut. Pentru salvarea lor a coborat Livia A. care s-a intoxicat si ea. La sosirea garzii de interventie cele trei persoane erau scoase din fantana, constiente. S-a acordat primul ajutor medical numiților Florea D. si Livia A.; Marian D. a fost preluat de catre un echipaj de la ambulata. Acestia au fost transportati la Spitalul Judetean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava pentru investigatii amanuntite.
Interventia a fost incheiata la ora 09.30.
Victime ale evenimentului: Florea D. (49 ani); Livia A. (18 ani) si Marian D. (15 ani).
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.
Monitorizare si supraveghere in municipiul Suceava
(05.05.2008, orele 21.27)


Grupa operativa din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava sub comanda Inspectorului Sef, Comitetul Local pentru Situații de Urgența Suceava, Garda Nationala de Mediu, Agentia de Protectie a Mediului, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava si Politia Comunitara Suceava au intervenit pentru monitorizarea evenimentului produs la Patinoarul artificial Suceava.
La sosirea fortelor s-a constatat un miros de amoniac de la apa amoniacala aflata in basa de retentie ce a fost diluata urmand a fi ridicata pentru neutralizare in data de 06.05.2008. Aceasta nu prezenta pericol pentru populatie iar concentratiile de amoniac in aer nu au depasit valorile prevazute de normele in vigoare.
Actiunea nu s-a soldat cu evenimente deosebite.
Interventia a fost incheiata la ora 22.50.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO