Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Asanare a munitiei neexplodate īn localitatea Milisauti
(15/03/2007)

Echipa de asanare pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava s-a deplasat īn localitatea Milisauti, la gospodaria numitului Dumitru C., īn vederea asanarii pirotehnice a unui proiectil exploziv cal. 76mm. Proiectilul a fost identificat, ridicat, transportat si depozitat īn conditii de maxima securitate, īn vederea distrugerii ulterioare.
Interventia a durat circa 90 minute.


Incendii de vegetatie uscata
(14.03.2007)

Īn ultimele 24 de ore, subunitatile inspectoratului au intervenit pentru stingerea a 2 incendii ce au afectat vegetatie uscata, īn ambele situatii fiind puse īn pericol fondul forestier si gospodariile situate īn zona.
Astfel, Garda de Interventie Gura Humorului a localizat si stins un incendiu ce a afectat circa 1 ha vegetatie uscata, pe raza localitatii Vīrfu Dealului, comuna Paltinoasa, operatiunile de stingere desfasurandu-se pe parcursul a circa 60 minute.
De asemeni, Garda de Interventie Siret a intervenit cu 2 autospeciale pe raza localitati Talpa, comuna Cīndesti (jud. Botosani), pentru stingerea a circa 2 ha de teren cu vegetatie uscata.
Facem din nou precizarea ca igienizarea terenurilor prin arderea vegetatiei uscate este interzisa. Operatiunile de interventie pentru stingere, īn astfel de situatii, necesita mobilizarea unui mare numar de oameni si tehnica de interventie, pe durate de timp semnificative. Chiar daca īn urma incendiilor de vegetatie uscata nu se īnregistreaza pierderi materiale, este īntotdeauna prezent pericolul de propagare la constructiile, amenajarile existente īn imediata vecinatate sau la fondul forestier, interventia pentru stingere fiind absolut necesara.


Purtător de cuvānt,
Cpt.
ing. Ţehaniuc Emilian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO