Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendii de vegetatie uscata
(20/03/2007)

În ultimele 24 de ore, subunitatile inspectoratului au intervenit pentru stingerea a 4 incendii ce au afectat terenuri cu vegetatie uscata, cele mai semnificative interventii fiind:
• Detasamentul de Pompieri Radauti, cu sprijinul a circa 30 de silvicultori de la Ocolul Silvic Falcau, a localizat si stins un incendiu ce au afectat circa 10 ha vegetatie uscata pe raza localitatii Falcau, comuna Brodina.
Prin interventia care s-a desfasurat pe parcursul a 4 ore, s-a reusit salvarea a circa 5 ha de padure de conifere aflata pe directia de propagare a flacarilor.
• Detasamentul de Pompieri Falticeni, cu una autospeciala, a localizat si stins un incendiu ce a afectat circa 1 ha vegetatie uscata pe raza localitatii Spataresti, comuna Fantana Mare.
Prin interventia care s-a desfasurat pe parcursul a circa 1 ora, s-a reusit salvarea unei livezi de pomi fructiferi aflata pe directia de propagare a flacarilor.
• Garda de Interventie Siret, cu doua autospeciale, a lichidat în 2 ore un incendiu ce a afectat circa 7 ha livada cu pomi fructiferi si 4ha pajiste pe raza localitatii Mihaileni, judeţul Botosani, în zona de frontiera. Pe timpul interventiei cetateanul Laurentiu A. (65 ani), a suferit arsuri de gradul I – II la membrele superioare si fata.

În toate situatiile mai sus prezentate, institutiile abilitate vor continua cercetarile în vederea depistarii autorilor incendiilor si aplicarea prevederilor legale.

Purtător de cuvânt,
Cpt.
ing. Ţehaniuc Emilian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO