Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Accident rutier în localitatea Suceava
(21.05.2008)

(20.05.2008, orele 14.11)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospecială de descarcerare si un modul SMURD pentru salvarea a două persoane implicate într-un accident rutier, în municipiul Suceava, pe DN 29.
La sosirea echipajelor s-a constatat că, în urma coliziunii unui autoturism Opel Astra cu un Iveco Daily au rezultat două victime, Vasile R.C. si Doina R. S-a efectuat accesul rapid către victime, s-a acordat primul ajutor numitului Vasile R.C. si s-au luat măsuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia a fost încheiată la orele 14.43.
Victime ale accidentului: Vasile R.C. (50 ani) – rănit, Doina R. (48 ani) – rănită. Acestia au fost transportati la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru investigatii amănuntite.Incendiu în localitatea Fălticeni
(20.05.2008, orele 16.24)

Detasamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară ce apartine numitului Ciprian Gabriel I.
La sosirea gărzii de interventie ardeau materiale combustibile în interiorul autoutilitarei, existând pericol de propagare la bordul acesteia si compartimentul motor.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.55.
Au ars: tapiteria, instalatia electrică si materiale plastice din interiorul autoutilitarei.
Cauza incendiului: din primele cercetări a rezultat că incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de către un conductor electric defect.
Salvări: autoutilitara, în valoare de cca 30.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimări ale proprietarului cca 1.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.

Incendiu în localitatea Bălinesti
(20.05.2008, orele 18.37)

Garda de interventie Siret împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentă Grămesti au intervenit cu două autospeciale si o motopompă pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului Ioan D. din localitatea Bălinesti, comuna Grămesti.
La sosirea gărzii de interventie ardeau plafonul camerei de zi, aparatură electrocasnică si mobilier, cu pericol de propagare la întreaga locuintă.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.25, în limitele găsite.
Au ars: plafonul camerei de zi, construit din lemn, pe o suprafată de cca 9 mp, aparatură electrocasnică si mobilier.
Cauza incendiului: din primele cercetări a rezultat că incendiul a fost initiat prin efect termic al curentului electric de la o priză defectă.
Salvări: casa de locuit, în valoare de cca 30.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimări ale proprietarului cca 5.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.Avertizare meteorologică Cod Galben

În intervalul 21.05.2008, ora 18.00 – 23.05.2008, ora 21.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toată Moldova, cu deosebire în cursul zilei de joi, 22.05.2008, frecvent vor fi descărcări electrice, intensificări de vânt ce pot lua trecător si aspect de vijelie, iar ploile, ce vor avea si caracter torential, vor totaliza pe arii extinse cantităti de apă între 25-40 l/mp, izolat, peste 50-60 l/mp, în 24 h. Vor fi conditii de grindină.


Avertizare hidrologică Cod Galben

În conformitate cu avertizarea hidrologică privind fenomene hidrologice periculoase, Cod Galben, transmisă de Administratia Natională Apele Române, Institutul National de Hidrologie si Gospodărire a Apelor Bucuresti din 20.05.2008.
Fenomene vizate: scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie si cresteri de debite si niveluri cu posibile depăsiri ale Cotelor de Atentie.
Bazine hidrografice afectate: Suceava, Moldova si bazinele superioare si mijlocii ale râurilor Bistrita si Siret.
Avertizare valabilă în intervalul de timp 21.05.2008, ora 18.00 – 24.05.2008, ora 18.00.
În vederea prevenirii situatiilor deosebite si pentru limitarea pagubelor s-au transmis avertizări primăriilor vizate din judet (în care s-au precizat măsuri de prevenire necesare) precum si institutiilor care au obligatii pe linia situatiilor de urgentă.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO