Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in localitatea Pojorita
(30.05.2008)

(29.05.2008, orele 10.43)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Pojorata au intervenit cu o autospeciala pentru defrisarea unor arbori in comuna Pojorata, str. Principala (in zona Bisericii).
La sosirea echipajelor s-a gasit un numar de 5 arbori ce prezentau pericol de prabusire peste liniile medie tensiune si linia telefonica.
S-a trecut la defrisarea arborilor, la actiune participand si echipa de interventie a Consiliului Local Pojorata.
Interventia a fost incheiata la orele 18.20, fara producerea de accidente sau raniri de persoane.Incendiu in localitatea Sucevita
(29.05.2008, orele 13.21)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sucevita au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Georgeta V. din localitatea Sucevita.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in interiorul locuintei, la trei incaperi (o incapere lambrisata arzand pe o suprafata de 20 mp iar celelalte doua, pe o suprafata de 50 mp), cu pericol de extindere la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.45, in limitele gasite.
Au ars: 20 mp lambriu lemn, 4 usi din lemn, 3 usi termopan, 3 geamuri termopan, 1 computer si o imprimanta, o masina de spalat si un televizor. S-au degradat peretii din rigips, izolatia din vata minerala a tavanului, mobilierul din doua incaperi, imbracaminte si bunuri de uz casnic.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de un tablou de distributie cu defectiuni, neizolat corespunzator.
Salvari: casa de locuit si anexele, in valoare de cca 150.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarei cca 15.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu in municipiul Falticeni
(29.05.2008, orele 23.32)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta personala a numitului Vasile T. din municipiul Falticeni, str. Campului.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, construita din lemn si acoperita cu azbociment, pe o suprafata de 70 mp, cu posibilitate de propagare la cladirea de locuit din apropiere si anexe, iar 3 voluntari actionau cu mijloace de prima interventie.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.35, in limitele gasite.
Au ars: acoperisul casei pe o suprafata de 70 mp si s-au degradat peretii portanti ai casei.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de niste conductori electrici improvizati.
Salvari: casa de locuit si bunuri casnice, in valoare de cca 25.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarului cca 15.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO