Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in municipiul Falticeni
(01.06.2008)

(30.05.2008, orele 11.28)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Vasile T. din municipiul Falticeni, str. Campului.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la o anexa construita din lemn, pe o suprafata de cca 60 mp, cu pericol de propagare la o casa invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.30, in limitele gasite.
Au ars: anexa construita din lemn pe o suprafata de cca 60 mp, o tona furaje si un metru cub lemn de foc.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere (chibrit) pentru a provoca incendiul, de catre proprietar, Vasile T (60 ani).
Salvari: casa invecinata, in valoare de cca 10.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarului cca 1.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.Avariere conducta gaz metan in municipiul Suceava
(30.05.2008, orele 13.03)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru asigurarea zonei, in urma avarierii unei conducte de gaz metan, in municipiul Suceava, str. Lalelelor.
La sosirea echipajului s-a constatat ca un camion a agatat un cablu apartinand unei firme de televiziune care era legat de conducta de gaz, aceasta rupandu-se.
Echipajul a trecut la securizarea zonei prin indepartarea populatiei si realizarea unui dispozitiv de interventie pana la sosirea echipei specializate a societatii E-On Gaz si pe timpul executarii lucrarilor de remediere.
Interventia a fost incheiata la ora 13.40.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti sau pierderi de bunuri materiale.Incendiu in comuna Horodnicu de Jos
(30.05.2008, orele 22.27)
Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Horodnicu de Jos au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ilie P. din comuna Horodnicu de Jos..
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la adapostul de animale, construit din lemn si anexe gospodaresti, cu pericol de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.10, in limitele gasite.
Au ars: adapostul de animale si bucataria, construite din lemn, pe o suprafata de cca 180 mp si 2 tone furaje. S-au degradat o tocatoare mecanica, 500 kg fan si 4 mc lemn de foc.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de catre un conductor electric improvizat.
Salvari: casa de locuit, in valoare de cca 100.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarului cca 10.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Asanare pirotehnica in municipiul Suceava
(30.05.2008, orele 22.00)
Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui proiectil exploziv, calibrul 76 mm, fara focos, in municipiul Suceava, pe str. Alunului.
La sosirea echipajului s-a gasit munitie neexplodata, din al II-lea Razboi Mondial.
Interventia a fost incheiata la orele 23.00.
Actiunea nu s-a soldat cu evenimente deosebite.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti.


Incendiu in comuna Sadova
(31.05.2008, orele 07.58)
Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sadova au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune turistica din comuna Sadova.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la cosul de fum al centralei termice, cu pericol de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 08.25, in limitele gasite.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de catre funinginea din cosul de fum necuratat
Salvari: pensiunea turistica, in valoare de cca 300.000 RON.
Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu pierderi materiale sau victime omenesti.


Incendiu in comuna Stroiesti
(31.05.2008, orele 08.58)
Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Stroiesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Nicolai D. din comuna Stroiesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei cu invelitoare de sindrila si tabla, pe o suprafata de cca 100 mp, sura si adapostul de animale pe o suprafata de cca 80 mp, o anexa din lemn pe o suprafata de cca 20 mp, cu pericol de propagare la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.30, in limitele gasite.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost provocat de catre scanteile provenite din cosul de fum defect.
Au ars: acoperisul casei pe o suprafata de cca 100 mp, sura si adapostul de animale pe o suprafata de cca 80 mp, o anexa (bucatarie) pe o suprafata de cca 20 mp si cca o tona furaje. S-au degradat peretii casei.
Salvari: doua animale (porci) si gospodariile invecinate, in valoare de cca 100.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarului cca 30.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO