Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in localitatea Sucevita
(06.06.2008)

(06.06.2008, orele 02.18)

Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sucevita au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ilie V. din localitatea Sucevita.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul casei din lemn (sindrila) pe o suprafata de cca 160 mp existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.00, in limitele gasite.
Au ars: acoperisul casei de locuit pe o suprafata de cca 160 mp, peretii lambrisati ai holului pe o suprafata de cca 20 mp si aparatura electrocasnica..
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric favorizat de un conductor electric neizolat corespunzator.
Salvari: casa de locuit si anexele, in valoare de cca 50.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarului cca 10.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.Accident rutier in localitatea Spataresti
(06.06.2008, orele 02.18)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD pentru descarcerarea unei persoane implicata intr-un accident rutier pe DN2, pe raza localitatii Spataresti, comuna Fantana Mare.
In urma coliziunii frontale dintre un autotren DAF si un autoturism Opel Vectra a rezultat decesul conducatorului autoturismului si avarierea grava a masinii. S-a descarcerat victima, s-a incercat resuscitarea acesteia si s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia a fost incheiata la orele 03.10.
Victima a accidentului: Bogdan A.I. (18 ani) – decedat.Monitorizare situatie creata datorita precipitatiilor
cazute in localitatea Camupulung Moldovenesc
(05.06.2008, orele 15.24)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale, trei motopompe, trei excavatoare si o autobasculanta pentru decolmatarea podetului ce traversa DN17 si pentru evacuarea apei din mai multe locatii.
Urmare a precipitatiilor cazute, podetul de pe paraul Izvorul Malului s-a colmatat fapt ce a dus la inundarea a sase curti gospodaresti, curtea unei societati, trei beciuri, doua adaposturi de animale, doua anexe gospodaresti, cca 2 hectare teren arabil, DN 17 pe o lungime de 100 m si colmatarea a doua fantani.
Salvari: locuintele si anexele, in valoare de aproximativ 10.000.000 RON.
Interventia s-a incheiat la orele 18.15.Monitorizari de situatii create datorita precipitatiilor
cazute in localitatea Gura Humorului
(05.06.2008)

La ora 14.49 Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Gura Humorului au intervenit cu o autospeciala si o motopompa pentru decolmatarea unui canal tehnologic din municipiul Gura Humorului, care prezenta pericol de inundare a unei gospodarii invecinate.
Interventia s-a incheiat la orele 16.05.

La ora 16.23 Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Gura Humorului au intervenit cu o autospeciala si o motopompa pentru evacuarea apei din curtea si subsolul locuintei numitului Constantin I. si a decolmatarii canalului din imediata apropiere.
Interventia s-a incheiat la orele 17.45.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO