Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Monitorizare zona, asistenta tehnica de specialitate
(09.06.2008)

(08.06.2008, orele 18.15)

Pe malul drept al raului Suceava, in aval de puntea pietonala din localitatea Rusi Manastioara, comuna Udesti, a fost gasit un recipient ce continea cca 5 kg mercur. La fata locului s-au deplasat grupa operativa din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, o autospeciala de la Detasamentul de pompieri Suceava, un echipaj de politie, reprezentanti de la Garda de Mediu Suceava, de la Agentia de Protectia Mediului Suceava si Serviciul de Gospodarire a Apelor Suceava.
S-a recoltat o cantitate de pamant si pietris amestecata cu mercur intr-o cantitate ce nu poate fi apreciata. Totodata s-au prelevat probe de apa de catre reprezentantii S.G.A. din cursul raului Suceava unde nu s-au observat scurgeri de mercur si nu s-a constatat mortalitate piscicola.
Actiunea s-a incheiat la orele 22.35.

Accident rutier in localitatea Stoiesti
(08.06.2008, orele 12.13)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SIAMUD pentru salvarea a trei persoane implicate intr-un accident rutier pe DN17, pe raza localitatii Stroiesti.
In urma coliziunii a doua autoturisme marca Dacia Logan a rezultat vatamarea corporala a trei persoane si avarierea autoturismelor. S-a realizat ecces rapid catre victime, s-a acordat primul ajutor medical si s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterii si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia a fost incheiata la orele 12.33.
Victime ale accidentului: Alexandra E. (13 ani), Maria S. (64 ani) si Vasile S. (60 ani). Acestia au fost transportati la Spitalul judetean Suceava pentru investigatii amanuntite.


Accident rutier in localitatea Sf. Ilie
(08.06.2008, orele 22.11)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SIAMUD pentru salvarea a doua persoane implicate intr-un accident rutier in localitatea Sf. Ilie, comuna Scheia.
Autoturismul, marca Ford Focus, a parasit partea carosabila izbinduse in gardul unei gospodarii. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a doua persoane si avarierea autoturismului. S-a realizat acces rapid catre victime, s-a acordat primul ajutor medical si s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterii si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia a fost incheiata la orele 22.30.
Victime ale accidentului: Gabriel B. (21 ani) si Dumitru C.C. (21 ani). Acestia au fost preluati de catre modulul SIAMUD si transportati la Spitalul municipal Suceava pentru investigatii amanuntite.


Salvare de persoana cazuta intr-un put in localitatea Moisa
(09.06.2008, orele 04.49)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala si un echipaj SMURD pentru salvarea unei persoane cazuta intr-un put, in localitatea Moisa, Comuna Boroaia.
La sosorea echipajelor, numita Ioana M. (74 ani) se afla in stare de hipotermie, in putul adanc de cca 7 m.
Aceasta a fost scoasa din put, i s-a acordat primul ajutor medical si a fost transportata la spital pentru investigatii amanuntite.
Interventia a fost incheiata la orele 05.20.

Accident rutier in localitatea Poiana Stampei
(09.06.2008, orele 05.39)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru salvarea unei persoane implicate intr-un accident rutier in localitatea Poiana Stampei.
La sosirea garzii de interventie s-a gasit un autotren incarcat cu cca 19 t carcase porc rasturnat in afara partii carosabile. In urma evenimentului conducatorul autotrenului a ramas incarcerat in cabina, cabina frigorifica nu a fort afectata.
S-a trecut la descarcerarea conducatorului auto si realizandu-se acces rapid, s-a acordat primul ajutor medical si s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterii si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia a fost incheiata la orele 09.05.
Victima a accidentului: Florin A.(42 ani). Acesta a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO