Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Asanari pirotehnice in localitatile Bogdanesti si Suceava
(02.07.2008)

(01.07.2008)


Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui proiectil exploziv calibrul 45 mm, in comuna Bogdanesti si a doua corpuri proiectil exploziv calibrul 76 mm, un corp proiectil exploziv calibrul 150 mm si un ampenaj bomba exploziva de aruncator, calibrul 82 mm, in municipiul Suceava, str. Aurel Vlaicu.
La sosirea echipajului s-a gasit munitie neexplodata, din al II-lea Razboi Mondial, ce prezenta un real pericol pentru populatie.
Actiunile nu s-au soldat cu evenimente deosebite.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti.


Incendiu in localitatea Rusi
(01.07.2008, orele 16.30)


Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Forasti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Jenita G., din localitatea Rusi, comuna Forasti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la casa de locuit si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la doua locuinte invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.00.
Au ars: casa de locuit construita din lemn, pe o suprafata de 70 mp, adapostul de animale, pe o suprafata de 40 mp, bunuri de uz casnic, circa 1 tona fan si circa 2 tone cereale.
Cauza incendiului: din primele cercetari, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de o priza defecta.
Salvari: doua locuinte invecinate, in valoare de cca 50.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 40.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO