Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Asanare pirotehnica in comuna Moldova Sulita
(04.07.2008)

(03.07.2008, orele 08.00)


Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei bombe explozive de aruncator calibrul 82 mm si 4 cartuse de infanterie calibrul 7,92 mm, in zona hergheliei Lucina, comuna Moldova Sulita.
La sosirea echipajului s-a gasit munitie neexplodata, din al II-lea Razboi Mondial, ce prezenta un real pericol pentru populatie.
Interventia s-a incheiat la ora 15.30.
Actiunile nu s-au soldat cu evenimente deosebite.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti.


Incendiu in comuna Balcauti
(03.07.2008, orele 13.50)


Garda de Interventie Siret impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Balcauti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje ce apartine numitului Titi I. din comuna Balcauti.
La sosirea garzii de interventie ardea depozitul de furaje pe cca 50 mp, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.35.
Au ars: aproximativ 2.000 kg plante furajere.
Cauza incendiului: din primele cercetari, incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis in aer liber, lasat nesupravegheat.
Salvari: casa de locuit si anexe, in valoare de cca 80.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari, cca 500 RON.
Nu au fost victime omenesti.Monitorizare explozie acumulari gaze in localitatea Grigoresti
(03.07.2008, orele 22.05)


Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Siminicea au intervenit cu trei autospeciale si un echipaj SIAMUD pentru monitorizarea si acordarea primului ajutor la doua persoane, la locuinta numitului Ilie G. din localitatea Grigoresti, comuna Siminicea.
Din cauza unor acumulari de gaze provocate de manevrarea necorespunzatoare a unei butelii de catre proprietar, s-a produs o deflagratie in urma careia numitii Ilie G. (77 ani) si Lucia G. (71 ani) au suferit arsuri de gradul I si II pe fata si membre. S-a acordat primul ajutor acestora si s-a evacuat butelia. Victimele au fost transportate de catre echipajul SIAMUD la Spitalul Judetean Suceava pentru investigatii amanuntite si consult de specialitate.
Interventia s-a incheiat la ora 22.40.
Salvari: Ilie G. (77 ani) si Lucia G. (71 ani) – raniti.
Pierderi materiale: din primele estimari, cca 5.000 RON.


Incendiu in localitatea Costisa
(03.07.2008, orele 23.08)


Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fratautii Noi au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului Constantin C. din localitatea Costisa, comuna Fratautii Noi.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit pe o suprafata de cca 60 mp, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si gospodaria invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.50, in limitele gasite.
Au ars: acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 60 mp.
Cauza incendiului: din primele cercetari, incendiul a izbucnit datorita jocului unor copii, lasati nesupravegheati, cu focul (lampa de iluminat cu combustibil lichid).
Salvari: minorii C.C. (4 ani), C.I. (3 ani.), C.V. (7 luni). Casa de locuit si gospodaria invecinata, in valoare de cca 120.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari, cca 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO