Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in localitatea Podeni
(09.07.2008)

Incendiu in localitatea Podeni
(08.07.2008, orele 10.08)


Detasamentul de pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bunesti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la stana numitului Ioan C. din localitatea Podeni, comuna Bunesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul bucatariei de vara, adapostul de animale si depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la livada invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.30.
Au ars: acoperisul bucatariei pe o suprafata de 30 mp, acoperisul saivanului pe o suprafata de 160 mp si cca 2500 kg fan.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic favorizat de o tigara.
Salvari: bucataria si livada invecinata, in valoare de cca 10.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 2.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Salvare animal in localitatea Gura Putnei
(08.07.2008, orele 14.52)

Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Putna au intervenit cu o autospeciala pentru salvarea unui animal (bovina) cazut in beciuc locuintei numitului Ilie S din localitatea Gura Putnei, comuna Putna.
La sosirea garzii de interventie bovina era cazuta in beciul locuintei, la cca. 2 m adancime, unde exista pericolul de vatamare corporala.
Interventia a fost incheiata la ora 16.48.
Salvari: bovina (vaca).
Evenimentul nu s-a soldat cu ranirea animalului.
Accident rutier in localitatea Ostra
(08.07.2008, orele 21.22)


Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul de ambulanta Gura Humorului si politia comunei Ostra a intervenit cu 1 echipaj de descarcerare, 1 echipaj SIAMUD si 2 ambulante pentru salvarea a 4 persoane implicate intr-un accident rutier in localitatea Ostra, pe DJ 177A.
La sosirea echipajelor s-a gasit un autoturis Skoda Fabia ce a parasit partea carosabila si a lovit un copac aflat pe marginea drumului. In urma impactului a rezultat 4 victime vatamate carora li s-au acordat primul ajutor medical. Una dinter acestea a fost preluata de catre achipajul SIAMUD iar celelalte de catre ambulante. Totodata s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil din rezervor).
Interventia a fost incheiata la orele 22.50.
Victime a accidentului: Georgel G.(35 ani); Gabriela G. (35 ani); Ionel S. (38 ani) si Anca S.(38 ani) - ranite. Acestea au fost transportate la Spitalul judetean Suceava pentru investigatii amanuntite.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO