Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in comuna Marginea
(13.07.2008)

(12.07.2008, orele 13.34)


Grupa operativa a ISU Suceava, Detasamentul de pompieri Radauti, Garda de Interventie Siret, Garda de Interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Marginea si Sucevita au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Toader B., din comuna Marginea.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la magazia de materiale, anexe cu destinatie camere de locuit, adapostul de animale si sura, o magazie, cu pericol de extindere la casa de locuit si alte gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 17.30.
Au ars: magazia de lemne pe o suprafata de cca 66 mp, anexe (3 camere de locuit) pe o suprafata de cca 84 mp, adapostul de animale si sura pe o suprafata de 98 mp, magazia de materiale pe o suprafata de 18 mp, 5 tone de fan si 10 mc lemn de foc. S-au degradat peretii casei si bunuri casnice.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (tablou de distributie suprasolicitat).
Salvari: casa de locuit, 15 pasari, 3 porci si doua gospodarii invecinate, in valoare de cca 800.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 120.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in orasul Siret
(12.07.2008, orele 16.12)


Garda de Interventie Siret a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ion I., din orasul Siret.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca, scaparile de gaze inflamabile (butan), provenite de la o butelie, au declansat un incendiu in bucataia de vara a cetateanului, cu pericol de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.35.
Au ars: materiale textile (covoare, articole de imbracaminte) si s-au degradat o usa, o fereastra si finisajul interior.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza nerespectarii masurilor de siguranta la verificarea buteliei de aragaz (cetateanul a vrut sa detecteze eventualele scapari de gaze utilizand un chibrit aprins).
In urma incendiului a rezultat un ranit in persoana numitului Vasile I. (54 ani), cu arsuri de gradul II, III si IV pe membrele superioare si pe spate. Acesta a fost preluat de un echipaj SIAMUD si, dupa acordarea primului ajutor, a fost transportat la Spitalul Judetean Suceava pentru tratament de specialitate.
Salvari: casa de locuit, in valoare de cca 15.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 500 RON.

Salvare de animale in comuna Moldova Sulita si municipiul C-lung Moldovenesc
(12.07.2008)


Detasamentul de pompieri C-lung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Moldova Sulita si Comitetul local pentru Situatii de Urgenta C-lung Moldovenesc au intervenit cu o autospeciala pentru salvarea unor animale (cai) in doua locatii.
In comuna Moldova Sulita, calul, apartinand Marianei I., era cazut intr-o fantana, la cca 6 metri adancime. Al doilea cal, apartinand lui Georgel H. din municipiul C-lung Moldovenesc, se afla cazut intr-un sant adanc de cca 2 m.
Datorita interventiei pompierilor, in ambele situatii, caii au fost salvati, cu mijloacele din dotare.
Actiunile nu s-au soldat cu ranirea animalelor.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO