Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu in municipiul Falticeni
(14.07.2008)

(13.07.2008, orele 12.36)


Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu trei autospeciale si un echipaj SIAMUD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un agent economic cu profil prelucrare a lemnului din municipiul Falticeni.
La sosirea garzii de interventie ardea un perete din scandura de la magazia de rumegus existand pericolul de propagare la centrala termica, hala gater si doua uscatoare.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.00.
Au ars: 15 mp perete scandura al depozitului de rumegus.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite de la cosul de evacuare a fumului care nu era echipat cu sita parascantei.
Salvari: centrala termica, hala gater si doua uscatoare, in valoare de cca 700.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 100 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in comuna Patrauti
(13.07.2008, orele 15.10)


Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Patrauti au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Olga H., din comuna Patrauti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei si doua camere de locuit, existand pericolul de propagare la anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.30.
Au ars: acoperisul casei pe o suprafata de 50 mp, doua camere de locuit pe o suprafata de 15 mp, mobilier si bunuri de uz casnic.
Cauza incendiului: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, favorizat de sigurante fuzibile improvizate..
Salvari: casa de locuit si anexele, in valoare de cca 20.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Recuperare cadavre din Raul Bistrita
(13.07.2008, orele 19.00)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale, o barca pneumatica si un echipaj SIAMUD pentru recuperarea a doua cadavre din raul Bistrita, pe raza localitatii Rusca, comuna Dorna Arini.
La sosirea echipajelor, li s-au indicat locul unde au fost vazute ultima data victimele. S-a trecut la cautarea si scoaterea acestora cu mijloacele de interventie (barca si cangi), dupa care au fost preluate de catre organele abilitate.
Interventia s-a incheiat la ora 21.30.
Victime ale evenimentului: G.A.S. (18 ani) si L.A.A. (17 ani) - decedati.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO