Arhiva Comunicate
COMUNICAT

COMUNICAT DE PRESA
(28.07.2008)

din 28.07.2008 - ora 15.00


Inca de la primele apeluri pe numarul unic de urgenta 112, cu privire la inundatiile incepute in seara zilei de miercuri, 23.07.2008, profesionistii ISU Bucovina Suceava au plecat in misiuni de salvare persoane, animale si bunuri gospodaresti, evacuare a apei si a aluviunilor din gospodarii, decolmatari fantani, podete si canale, modificari cursuri de albie, deblocari de drumuri si alte misiuni de situatii de urgenta.
In medie, zilnic, incepand de miercuri noaptea (23.07.2008) si pana duminica seara (27.07.2008), au participat la misiuni un numar de 485 de salvatori, 48 de autospeciale, 51 de motopompe, 11 barci si alte utilaje de prima interventie.
In sprijinul nostru au sosit colegi de la inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele Botosani, Neamt, Vrancea, Covasna, Harghita cu un numar de 6 autospeciale si 70 de angajati.
Misiunile de salvare si evacuare s-au desfasurat incontinuu, personalul ISU fiind schimbat cu forte proaspete la fiecare 24 de ore.
Prin eforturile profesionistilor ISU au fost evacuate si salvate un numar de peste 5500 de persoane.
Si in prezent, angajatii ISU Bucovina Suceava lucreaza pentru evacuarea apei si a aluviunilor din gospodarii si executa misiuni de transport alimente, combustibil si alte ajutoare catre populatia afectata de inundatii.
Vrem sa multumim personalului din cadrul celorlalte structuri ale M.I.R.A., reprezentantilor autoritatilor publice centrale si locale si reprezentantilor mass-media, care au fost alaturi de noi si ne-au ajutat pentru o buna desfasurare a actiunilor din ultimele zile.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO