Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
(03.08.2008)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina-Suceava executa misiuni de evacuare a aluviunilor din gospodarii, decolmatari fantani, podete si canale, modificari cursuri albie, deblocari de drumuri, monitorizari in urmatoarele locatii: Suceava, Radauti, Campulung Moldovenesc, Tibeni, Falcau, Dornesti, Fratautii Vechi, Fratautii Noi, Radauti, Horodnic de Jos, Galanesti, Marginea, Sucevita, Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Straja, Gura Putnei, Brodina, Sucevita, Dolhasca, Arbore si oriunde sunt solicitati la numarul unic pentru situatii de urgenta 112.
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.
Totodata sunt formate 20 de echipe mixte de evaluatori formate din reprezentanti ai Institutiei Prefectului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, Consiliul Judetean si Inspectoratul de Stat in Constructii, SGA Suceava si cate un reprezentant al fiecarei primarii care evalueaza pagubele produse la gospodariile cetatenesti in urma inundatiilor.


Recuperare persoana inecata din Raul Siret
(02.08.2008, orele 06.30)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si a barca pneumatica pentru cautarea numitului Marius Viorel T. (16 ani), care se inecase in raul Siret, pe raza comunei Siminicea. La misiunea de cautare a participat si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Siminicea.
Trupul baiatului a fost gasit si preluat de catre autoritatile in drept.
Interventia a fost incheiata la ora 19.00.
Victima: Marius Viorel T. (16 ani) – inecat.


Accident rutier in localitatea Suceava
(02.08.2008, orele 17.18)


Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD pentru salvarea unei persoane implicata intr-un accident rutier pe str. Traian Vuia, din municipiul Suceava.
In urma coliziunii frontale intre doua autovehicule, o autoutilitara marca IVECO, condusa de Stefan C. (38 ani) si un autoturism DACIA 1310, condus de Ovidiu S. (21 ani), conducatorul Daciei a fost gasit in stare de inconstienta, incarcerat.
S-a trecut la indepartarea bordului autoturismului cu departatorul hidraulic, taierea stalpului din partea stanga cu foarfecele cu dubla actionare, concomitent cu balizarea zonei si deconectarea bornelor bateriei, precum si transportul victimei la ambulanta. Echipajul SMURD l-a transportat de urgenta la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite.
Interventia a fost incheiata la orele 18.02.
Victima a accidentului: Ovidiu S. (21 ani) – ranit.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO