Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 04.08.2008
(04.08.2008)

Misiuni de inlaturarea efectelor negative
in urma inundatiilor

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina Suceava executa misiuni de evacuare a aluviunilor din gospodarii, decolmatari fantani, podete si canale, modificari cursuri albie, deblocari de drumuri, monitorizari in urmatoarele locatii: Suceava, Radauti, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Tibeni, Falcau, Dornesti, Fratautii Vechi, Fratautii Noi, Radauti, Horodnic de Jos, Galanesti, Marginea, Sucevita, Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Straja, Gura Putnei, Brodina, Sucevita, Dolhasca, Arbore, Dolhasca si oriunde sunt solicitati la numarul unic pentru situatii de urgenta 112.
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.
Totodata sunt formate 20 de echipe mixte de evaluatori formate din reprezentanti ai Institutiei Prefectului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, Consiliul Judetean si Inspectoratul de Stat in Constructii, SGA Suceava si cate un reprezentant al fiecarei primarii care evalueaza pagubele produse la gospodariile cetatenesti in urma inundatiilor.


Deblocare drum pe raza localitatii Capu Codrului
(03.08.2008, orele 17.30)

Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa s-au deplasat, cu o autospeciala si o motopompa, in localitatea Capu Codrului pentru deblocarea drumului DN 2E Gura Humorului – Falticeni.
La sosirea garzii de interventie DN 2E era blocat la Km 26 cu aluviuni si resturi forestiere, pe o portiune de 150 m, in urma precipitatiilor abundente.
S-a trecut la deblocarea drumului cu mijloacele initiale din dotare.
Interventia a fost incheiata la orele 18.30.
.

Incendiu in localitatea Salageni
(03.08.2008, orele 20.37)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dumbraveni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ilie E., din satul Salageni, comuna Dumbraveni.
La sosirea garzii de interventie ardeau sura, adapostul de animale si acoperisul bucatariei existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 23.15.
Au ars sura si adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 60 mp, acoperisul bucatariei pe o suprafata de cca 15 mp, aproximativ 5 tone furaje, bunuri de uz casnic si s-a degradat planseul bucatariei.
Cauza incendiului: incendiul a avut drept cauza un scurtcircuit electric provocat de catre un conductor electric defect.
Salvari: pompierii au reusit sa salveze casa de locuit, in valoare de cca 250.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO