Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 05.08.2008
(05.08.2008)

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
in urma inundatiilor

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina Suceava executa misiuni de evacuare a aluviunilor din gospodarii, decolmatari fantani, podete si canale, modificari cursuri albie, deblocari de drumuri, monitorizari in urmatoarele locatii: Suceava, Radauti, Falticeni, Sucevita, Tibeni, Marginea, Dornesti, Fratautii Vechi, Fratautii Noi, Galanesti, Horodnicu de Jos, Putna, Brodina, Vicovu de Sus si oriunde sunt solicitati la numarul unic pentru situatii de urgenta 112.
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.Cautare persoana inecata in raul Suceava
(04.08.2008)

Detasamentul de pompieri Suceava a continuat operatiunile de cautare a tanarului Gheorghe A. (16 ani), care a fost luat de ape, in zona podului Itcani, in data de 25.07.2008.
La misiunea de cautare a participat si un scafandru de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi. S-a solicitat si ajutorul a doua utilaje TAF pentru degajarea placilor de beton care au constituit pontonul luat de viituri, pe care se afla adolescentul ultima oara cand a fost vazut.
Misiunea se desfasoara cu greutate din cauza bucatilor foarte mari de beton, operatiunea de degajare dovedindu-se dificila chiar si pentru cele doua utilaje TAF.
Cautarile vor continua si astazi.Asanare pirotehnica in localitatea Poiana Marului
(04.08.2008, ora 14.00)


Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei grenade de mana defensiva, in localitatea Poiana Marului, comuna Sucevita.
La sosirea echipajului s-a gasit munitie neexplodata, din al II-lea Razboi Mondial, ce prezenta un real pericol pentru populatie.
Actiunea nu s-a soldat cu evenimente deosebite.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti.Incendiu in localitatea Plesa
(04.08.2008, orele 23.37)

Garda de Interventie Gura Humorului a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Boleslav A., din satul Plesa, comuna Manastirea Humorului.
La sosirea garzii de interventie ardea fanarul pe o suprafata de aproximativ 30 mp, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.15.
Au ars fanarul construit din lemn si acoperit cu sindrila, aproximativ 2 tone de fan si s-au degradat circa o tona de fan.
Cauza incendiului: incendiul a avut drept cauza o scanteie purtata de vant, provenita de la un foc facut in aer liber si lasat nesupravegheat
Salvari: pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si aproximativ 15 mc cherestea, in valoare de cca 80.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Arbore
(05.08.2008, orele 03.02)

Garda de Interventie Solca impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arbore au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Gheorghe I., din localitatea Arbore.
La sosirea garzii de interventie ardea depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la casa, adapostul de animale si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.58.
Au ars depozitul de furaje, aproximativ 2 tone de fan si s-au degradat aproximativ 2,5 tone de fan.
Cauza incendiului: incendiul a avut drept cauza neglijenta unui fumator.
Salvari: pompierii au reusit sa salveze casa de locuit, adapostul de animale si anexe, in valoare de cca 30.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 2.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO