Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 07.08.2008
(07.08.2008)

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
in urma inundatiilor


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina Suceava a executat misiuni de evacuare a aluviunilor din gospodarii, decolmatari fantani, podete si canale, modificari cursuri albie, deblocari de drumuri, monitorizari in urmatoarele locatii: Radauti, Mihaileni, Dornesti, Laura, Vicovu de Jos, Fradatutii Vechi, Fratautii Noi, Galanesti, Ulma, Tibeni, Brodina si oriunde au fost solicitati la numarul unic pentru situatii de urgenta 112.
Astfel, 167 cadre militare au participat la misiuni, cu 19 autospeciale si 28 motopompe, decolmatand un numar de 45 fantani si 3 beciuri. Au scos malul dintr-o gospodarie, o gradinita si un bazin de acumulare.
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.
Incendiu in localitatea Horodnic de Sus
(06.08.2008, orele 13.46)


Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Horodnic de Sus au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Dumitru P., din localitatea Horodnic de Sus.
La sosirea garzii de interventie ardeau sura si grajdul construite din lemn, bucataria anexa si asteriala acoperisului casei, existand pericolul de propagare la o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.35.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de circa 60 mp, sura si grajdul pe o suprafata de circa 70 mp, bucataria anexa pe o suprafata de circa 60 mp, 2 tone furaje, 15 mc lemn de foc si s-au degradat peretii casei.
Incendiul a avut drept cauza un scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric neizolat fata de materiale combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit si o gospodarie invecinata, in valoare de cca 250.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 150.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in localitatea Balaceana
(06.08.2008, orele 23.25)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Balaceana au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Floarea B., din localitatea Balaceana.
La sosirea garzii de interventie ardeau depozitul de furaje si adapostul de animale, construite din lemn existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.40.
Au ars adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de 115 mp, 10 tone furaje, 5 mc cherestea si s-au degratat 7 geamuri si circa 30 mp de lambriu PVC exterior de la casa de locuit.
Cauza incendiului este in curs de stabilire.
Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit, in valoare de cca 40.000 RON.
Pierderi: din primele estimari, cca 15.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO