Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 10.08.2008
(10.08.2008)

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
in urma inundatiilor
(09.08.2008)


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina Suceava a executat misiuni de evacuare a aluviunilor din gospodarii, decolmatari fantani, podete si canale, modificari cursuri albie, deblocari de drumuri, defrisari arbori, monitorizari, in urmatoarele locatii: Fratautii Noi (au fost decomatate 15 fantani), Dornesti (au fost decomatate 13 fantani si evacuata apa din 2 beciuri), Vicovu de Sus (au fost decomatate 8 fantani), Tibeni (interventie pentru indepartarea unor elemente de constructie ce prezentau pericol de prabusire la locuinta unei persoane in varsta, Silvia C.). In municipiul Campulung Moldovenesc, comuna Ipotesti, comuna Malini si comuna Cornu Luncii, echipajele au participat la misiuni de defrisare a arborilor prabusiti; unii dintre acestia prezentau pericol de prabusire peste liniile de joasa tensiune sau blocau caile de acces pe drumuri nationale. In satul Spataresti a fost evacuata apa dintr-o gospodarie de pe o suprafata de 20 mp. La o locuinta din municipiul Radauti, echipajul trimis la locul interventiei, a eliminat efectele negative produse in urma furtunii de sambata seara cand, acoperisul casei de locuit apartinand numitei Cristina A. a fost afectat de vantul puternic.
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.


Incendiu in localitatea Ostra
(08.08.2008, orele 12.43)


Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de urgenta din Stulpicani si Ostra au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un canton silvic apartinand Directiei Silvice Suceava, in localitatea Ostra.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul cantonului, existand pericolul de propagare la adapostul de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.20, in limitele gasite.
A ars acoperisul cantonului din sindrila pe o suprafata de aproximativ 80 mp si s-au degradat peretii portanti.
Incendiul a avut drept cauza fumatul in locuri nepermise sau neprotejate.
Pompierii au salvat adapostul de animale si anexa, in valoare de cca 15.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 5.000 RON.
In incendiu au fost ranite doua persoane, Nicu M. (26 ani) si Gheorghe M. (52 ani), cu arsuri de gradul I si II.Incendiu in localitatea Ilisesti
(09.08.2008, orele 16.58)


Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ilisesti au intervenit cu doua autospeciale si o cisterna remorcabila cu pompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ioan N., din localitatea Ilisesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la sura si adapostul de animale, existand pericolul de extindere la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.40, in limitele gasite.
Au ars sura si acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de aproximativ 70 mp, construite din lemn, invelitoarea de azbociment si circa 6 tone de fand. S-a degradat tavanul adapostului de animale.
Incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de catre conductori electrici defecti.
Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit si alte anexe, in valoare de cca 80.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 8.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in localitatea Sfantu Ilie
(09.08.2008, orele 19.24)


Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Marin C., din localitatea Sfantu Ilie, comuna Scheia.
La sosirea garzii de interventie ardea bucataria, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.10, in limitele gasite.
A ars acoperisul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 20 mp si s-a degradat tavanul.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit din cauza unor scapari de gaze pe la racordul dintre butelie si aragaz, acestea generand flacara ce a aprins imediat acoperisul bucatariei.
Pompierii au reusit sa salveze casa de locuit, in valoare de cca 10.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 1.500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO