Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 14.08.2008
(14.08.2008)

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
in urma inundatiilor
(13.08.2008)


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina Suceava a executat misiuni pentru inlaturarea efectelor negative, in urma fenomenelor meteo si hidro din ultima perioada, in urmatoarele locatii: localitatea Vicovu de Jos (s-au decolmatat 11 fantani si 2 beciuri), orasul Vicovu de Sus (s-au decolmatat 13 fantani si 3 beciuri), municipiul Radauti (s-au decolmatat 5 fantani si s-a defrisat un arbore ce prezenta pericol de cadere peste liniile de joasa tensiune) si localitatea Brodina (s-a evacuat apa dintr-o acumulare formata intr-o nisa rezultata in urma alunecarii terenului, pe o suprafata de 150 mp).
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.Incendiu in localitatea Pojorata
(13.08.2008, orele 09.16)


Detasamentul de pompieri Radauti si Garda de Interventie Siret, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sucevita au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Maria Z., din comuna Marginea, str. Principala.
La sosirea garzii de interventie ardeau bucataria, o anexa de loocuit si podul casei, existand pericolul de extindere la anexe si doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 10.35, in limitele gasite.
Au ars acoperisul bucatariei si podul casei pe o suprafata de circa 50 mp, mobilier dintr-o camera, bunuri casnice si s-au degradat peretii casei de locuit..
Incendiul a avut drept cauza un scurtcircuit electric provocat de conductori electrici defecti..
Datorita interventiei pompierilor s-a reusit salvarea casei de locuit, a anexelor dar si a doua gospodarii aflate foarte aproape de focar, in valoare de aproximativ 500.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de circa 70.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO