Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
(24.08.2008)

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
in urma inundatiilor
(22.08.2008)


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a executat misiuni pentru decolmatari fantani in urmatoarele locatii: comuna Starja (s-au decolmatat 12 fantani), in comuna Brodina (s-au decolmatat 8 fantani), in comuna Brodina, sat Sadau (s-au decolmatat 11 fantani), in orasul Vicovu de Sus (s-au decolmatat 18 fantani), in municipiul Radauti (s-au decolmatat 10 fantani) si in municipiul Campulung Moldovenesc (s-a decolmatat 1 fantana).
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.Salvare de animal in localitatea Siminicea
(22.08.2008, orele 06.33)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru salvarea unui cal cazut intr-un beci, la locuinta numitului Dorin L. din localitatea Siminicea.
La sosirea garzii de interventie calul se afla in beciul locuintei, la o adancime de cca. 2,5 m si era in pericol de a se rani. S-a trecut la scoaterea acestuia cu mijloacele din dotare si predarea acestuia proprietarului.
Interventia a fost incheiata la orele 09.23.
Evenimentul nu s-a soldat cu ranirea animalului.Asanare pirotehnica in localitatea Manastirea Humorului
(22.08.2008, ora 09.40)

Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de lt.col. Anton Cristinel, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unei bombe explozive de aruncator calibrul 120 mm, in localitatea Manastirea Humorului
La sosirea echipajului s-a gasit munitie neexplodata, din al II-lea Razboi Mondial, ce prezenta un real pericol pentru populatie.
Misiunea de asanare s-a incheiat la orele 11.45.
Actiunea nu s-a soldat cu evenimente deosebite.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti.


Incendiu in localitatea Horodnicul de Jos
(22.08.2008, orele 20.11)

Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Horodnicul de Jos au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Gheorghe P., din localitatea Horodnicul de Jos.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit si trei gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.00.
Au ars: sura pe o suprafata de 90mp, adapostul de animale pe o suprafata de 20mp, acoperisul magaziei de lemne pe o suprafata de 20mp. si cca. 5t furaje.
Din primele cercetari, focul a izbucnit din cauza unui aparat electrocasnic (incalzitor pentru lichide) lasat nesupravegheat .
Pompierii au salvat locuinta proprietarului si gospodariile invecinate, in valoare de cca 250.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Cautare persoana inecata in raurile Suceava si Siret
(23.08.2008)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al Judetului Suceava a intervenit cu 5 barci si 3 autospeciale de la Detasamentele de pompieri Suceava si Falticeni si Garda de interventie Siret, impreuna cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava cu 1 barca si 1 autospeciala, pentru cautarea tanarului Gheorghe A. (16 ani), care a fost luat de ape, in zona podului Itcani, in data de 25.07.2008.
Actiunea de cautare s-a desfasurat pe trei pronsoane, de la zona podului Itcani si pana la iesirea din judet (localitatea Probota). Victima nu fost gasita.
In actiunea de cautare s-au constatat nenumarate poduri si podete colmatate cu material lemnos si aluviuni aduse de ape in timpul perioadelor de inundatii. Facem un apel la primari pentru intreprinderea unor masuri de decolmatare a podurilor si podetelor de pe raza localitatilor pe care le au in administrare si intretinere, pentru prevenirea altor eventuale situatii de urgenta ce pot aparea in viitor.
Activitatea de cautare si recuperare a persoanei disparute va continua in ziua de 25.08.2008, coordonata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al Judetului Suceava care va aduce 2 echipe de scafandri din judetele Bihor si respectiv Mures, impreuna cu Serviciul de Gospodarire a Apelor Suceava.Incendiu in localitatea Stulpicani
(23.08.2008, orele 22.31)

Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Stulpicani au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Vasile P., din localitatea Stulpicani.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la sura si furajele din interiorul acesteia, neexistand pericolul de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.13.
Au ars: sura pe o suprafata de 56mp si cca. 5t furaje.
Cauza de incendiu: din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit datorita neatentiei unui fumator.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO