Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
(26.08.2008)

Misiuni de inlaturare a efectelor negative
in urma inundatiilor
(25.08.2008)


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a executat misiuni pentru decolmatari fantani si evacuare apa subsoluri in urmatoarele locatii: in orasul Vicovu de Sus (9 fantani) si in municipiul Campulung Moldovenesc (2 subsoluri).
Misiunile se deruleaza pana la finalizare si atat timp cat este necesar pentru a aduce lucrurile la o stare cat mai apropiata de normalitate.

Incendiu in localitatea Dolhesti
(25.08.2008, orele 18.21)


Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhesti au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Jenica R., din localitatea Dolhesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la trei stoguri de fan, existand pericolul de propagare la locuinta si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.24.
Au ars: cca. 4,5t fan.
Din primele cercetari, focul a izbucnit din cauza unui copil lasat nesupravegheat care s-a jucat cu focul T.I. (5 ani).
Pompierii au salvat locuinta si anexele proprietarului, in valoare de cca 30.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 2.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Vama
(25.08.2008, orele 21.40)


Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Gheorghe P., din localitatea Vama.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul unei bucatarii de vara si acoperisul unei anexe, existand pericolul de propagare la casa de locuit si doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 23.50.
Au ars: acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de 8mp si acoperisul unei anexe pe o suprafata de 36mp.
Din primele cercetari focul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului care era amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat locuinta proprietarului si doua gospodarii invecinate, in valoare de cca 500.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 5.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Accident rutier in municipiul Campulung Moldovenesc
(25.08.2008, orele 23.28)


Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit, cu un echipaj de interventie, pentru salvarea unei persoane implicate intr-un accident rutier produs pe strada Calea Transilvaniei in municipiul Campulung Moldovenesc.
Ajunsi la fata locului, garda de interventie a constatat ca un autoturism marca Lancia a parasit partea carosabila intrand in coliziune cu un stalp de medie tensiune, iar in partea dreapta fata se afla incarcerata o persoana.
Interventia pompierilor a fost prompta, s-a realizat acces rapid catre victima, s-a acordat primul ajutor medical si s-au luat masuri de siguranta (s-au scos bornele de la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia s-a incheiat la orele 23.50
Conducatorul autoturismului nu se mai afla la locul faptei.
Victima a accidentului: Alexandru C. (19 ani) ranit.


Accident rutier in orasul Milisauti
(25.08.2008, orele 03.34)


Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit, cu un echipaj de descarcerare si un modul SMURD, pentru descarcerarea unei persoane implicate intr-un accident rutier produs pe strada orasului Milisauti.
Ajunsi la fata locului, s-a constatat ca un autoturism marca Mercedes Vito a parasit partea carosabila intrand in coliziune cu un copac si o fantana, rezultand decesul conducatorului auto incarcerat.
S-a realizat acces rapid catre victima si s-au luat masuri de siguranta (s-au scos bornele de la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia s-a incheiat la orele 04.30
Victima a accidentului: Stefan C. (58 ani) decedat.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO