Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 02.10.2008
(02.10.2008)

Asanare pirotehnica in localitatea Iedu
(01.10.2008, ora 10.45)

Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de maistrul militar Pentilescu Iulian, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie neexplodata, din primul razboi mondial, asanate din gospodaria numitei Maria G., din localitatea Iedu, comuna Carlibaba.
In timp ce proprietarii faceau lucrari de excavare, la un moment dat au observat in cupa utilajului, mai multe elemente de munitie. Au oprit exacavarea si au cerut ajutor politiei locale. Acestia au anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care a trimis echipa pirotehnica la fata locului.
In urma cercetarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat 33 de grenade de mana defensive, 6 corpuri expozibile, 5 foacoase artilerie, un proiectil exploziv calibrul 85 mm si un corp proiectil exploziv calibrul 76 mm.
S-a constatat ca zona respectiva nu prezinta un pericol iminent, fiindu-le pus in vedere proprietarilor ca, in eventualitatea executarii altor lucrari de excavatie, constructii sau sapaturi in zona respectiva, sa sesizeze lucratorii postului de politie local sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava, prin numarul 112, in vederea acordarii de asistenta tehnica de specialitate pe timpul lucrarilor.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pana la distrugerea controlata, intr-un poligon autorizat.
Misiunea de asanare a fost complexa si riscanta, din cauza numarului mare de munitie si s-a incheiat la orele 21.45.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti si nu s-au inregistrat pagube materiale.


Incendiu in comuna Arbore
(01.10.2008, orele 23.13)

Garda de Interventie Solca impreuna cu Serviciul Voluntar si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Arbore si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cacica au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodariile numitilor Filaret L. si Ioan I., din comuna Arbore, str. Clitului.
La sosirea garzii de interventie, la gospodaria lui Filaret L., ardeau adapostul de animale si depozitul de furaje, bucataria de vara, acoperisul casei de locuit, construite din lemn si acoperite cu sindrila, iar la gospodaria lui Ioan I. ardea acoperisul unei magazii.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.10.
Proprietarului Filaret L. i-au ars adapostul de animale, depozitul de furaje, bucataria de vara pe o suprafata de circa 130 mp, acoperisul casei de locuit pe o suprafata de circa 120 mp, 2,5 tone de fan si 6 mc lemn foc. Numitului Ioan I. i-a ars acoperisul magaziei pe o suprafata de 30 mp. S-au degradat peretii casei de locuit pe o suprafata de circa 50 mp si 1,5 tone fan.
Din primele cercetari, focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de un conductor electric improvizat.
Pompierii au salvat un cal, o casa de locuit si doua gospodarii invecinate, in valoare de cca 150.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 35.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO