Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu în localitatea Giuleşti
(18.11.2007)

( 17.11.2007, orele 20.46)

Detaşamentul de pompieri Fălticeni, cu sprijinul pompierilor voluntari din Boroaia, a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit în gospodăria cetăţeanului Gheorghe A. din localitatea Giuleşti , comuna Boroaia.
Incendiul a fost lichidat la orele 22.05.
Au ars: acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă totală de circa 70mp
Cauza incendiului: exploatarea în condiţii necorespunzătoare a sistemului local de încălzire (scânteile provenite de la coşul de fum fisurat şi necurăţat de funingine au aprins materialele combustibile – şindrilă – din structura învelitorii acoperişului)
Salvări: casa de locuit (parţial) şi o gospodărie situată în imediata vecinătate
Pagube: din primele estimări ale proprietarului, cca. 3000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omeneşti.

Incendiu în municipiul Fălticeni
( 18.11.2007, orele 00.50)

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Fălticeni, având ca principal obiect de activitate producerea plăcilor de plexiglas.
După o intervenţie desfăşurată în condiţii deosebite de risc pentru servanţii pompieri (vezi P.S.), incendiul a fost lichidat la orele 01.30.
Au ars: circa 60 de litri de metacrilat de metil
Cauza incendiului: deversarea accidentală a lichidului combustibil (metacrilat de metil) şi intrarea acestuia în contact cu o sobă fără acumulare de căldură (metalică) aflată în funcţiune
Salvări: spaţiile de producţie din incintă
Pagube: din primele estimări ale proprietarului, cca. 1500 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omeneşti.

P.S. Metacrilatul de metil (substanţă periculoasă cu fişa de pericol 29, nr. ONU 1247) este extrem de inflamabilă, prezintă pericol potenţial de incendiu sau explozie. Poate polimeriza explodând atunci când este implicată într-un incendiu sau când este încălzită. Inhalarea sau contactul cu substanţa poate produce iritaţii sau arsuri ale pielii şi ochilor. Combustia substanţei în cauză poate produce gaze iritante, corosive şi/sau toxice, prin urmare intervenţia se realizează numai de către personal dotat cu aparate autonome de protecţie respiratorie. În cazul deversării unei cantităţi mici (cazul intervenţiei descrise mai sus), se izolează zona pe o rază minimă de 50m.Purtător de cuvânt,
Cpt.
ing. Ţehaniuc Emilian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO