Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 02.11.2008
(02.11.2008)

Asanari pirotehnice in comunele Dorna Arini si Dorna Candrenilor
(31.10.2008, ora 14.00*)
Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de Lt.col. Anton Cristinel, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie in comuna Dorna Arini. La sosirea echipajului a fost gasit un proiectil exploziv calibrul 76 mm, ce a fost ridicat in conditii de siguranta.
De la Dorna Arini echipa s-a deplasat spre comuna Dorna Candrenilor, unde, la locuinta personala a lui Florin P., au identificat o bomba exploziva aruncator calibrul 82 mm.
Echipajul profesionist al I.S.U. Bucovina al judetului Suceava a ridicat si transportat munitia in conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu, pana la distrugerea controlata intr-un poligon autorizat.
Elementele de munitie, prezentau un pericol pentru populatia din zona.
Misiunea de asanare s-a incheiat la orele 21.35.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti si nu s-au inregistrat pagube materiale.


Incendiu in municipiul Suceava
(31.10.2008, orele 19.55*)
Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Adrian C., din municipiul Suceava, str. Gheorghe Doja.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in interiorul cosului de evacuare a fumului, existand posibilitatea ca focul sa se propage la acoperisul casei de locuit, construit din lemn cu invelitoare de tabla pe o suprafata de aproximativ 60 mp.
A ars funinginea din interiorul cosului de evacuare.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.30.
Din primele cercetari, focul a izbucnit din cauza scanteilor care au aprins funinginea din cosul de evacuare a fumului necuratat.
Nu s-au inregistrat pagube materiale.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Satu Mare
(01.11.2008, orele 03.21*)
Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ilarion D., din localitatea Satu Mare, comuna Tibeni.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei si anexe, existand pericolul de propagare la o locuinta invecinata.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 120 mp si anexele pe o suprafata de aproximativ 30 mp. S-au degradat peretii casei pe o suprafata de circa 50 mp.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.40.
Din primele cercetari, focul a izbucnit din cauza neglijentei unui fumator care a aruncat un rest de tigara fara sa-l stinga.
Pompierii au salvat casa de locuit si locuinta invecinata, in valoare de cca 50.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO