Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin informativ - 16.11.2008
(16.11.2008)

Asanare pirotehnica in localitatea Ciocanesti
(14.11.2008, ora 07.45*)

Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de Lt.col. Anton Cristinel, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea a a mai multor elemente de munitie in localitatea Ciocanesti. La sosirea echipajului au fost gasite 3 proiectile explozive calibrul 122 mm si 416 bucati cartuse calibrul 7,62 mm ce au fost ridicate in conditii de maxima siguranta. Acestea au fost gasite in curtea unui cetatean in timp ce sapa un sant.
Elementele de munitie prezentau un pericol pentru populatia din zona.
Misiunea de asanare s-a incheiat la orele 11.40.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti si nu s-au inregistrat pagube materiale.


Incendiu in localitatea Beresti
(14.11.2008, orele 22.23*)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje ce apartine cetateanului Vasile F., din localitatea Beresti, comuna Hantesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la propria locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.45.
Au ars: cca 4 tone furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a neglijentei unui fumator.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 35.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.Accident rutier in localitatea Ilisesti
(15.11.2008, orele 07.55*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit, cu un modul de descarcerare, un modul SMURD si un modul SIAMUD pentru salvarea a trei persoane implicate intr-un accident rutier produs in localitatea Ilisesti, pe DN 17.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca in urma coliziunii dintre trei autoturisme au rezultat trei victime.
S-a trecut la balizarea zonei, asigurarea accesului rapid catre victime si acordarea primului ajutor medical, totodata s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterii si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia a fost incheiata la orele 08.30.
Victime a accidentului: B.M. (30 ani), B.M. (23 ani) – raniti. Acestia au fost transportati la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru investigatii amanuntite. Cea de a treia victima a fost preluata de catre modulul SIAMUD.


Incendiu in localitatea Badeuti
(15.11.2008, orele 15.52*)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Milisauti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta cetatenei Domnica L., din localitatea Badeuti.
La sosirea garzii de interventie ardea sura si adapostul de animale pe o suprafata de 40 mp , existand pericolul de propagare la propria locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 17.00.
Au ars: sura si adapostul de animale construite din lemn pe o suprafata de cca 40 mp, 2 mc cherestea si cca 1 tona furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a folosirii flacarii de catre o persoana iresponsabila (F.L. – 26 ani).
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 50.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Salvare animal in localitatea Dumbraveni
(15.11.2008, orele 20.04*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru salvarea unui cal cazut intr-un beci, ce apartine numitului Daniel B., din localitatea Dumbraveni.
La sosirea garzii de interventie s-a gasit un cal cazut intr-un beci la o adancime de aproximativ 2 m.
Pompierii au trecut la salvarea animalului cazut in beci cu mijloacele specifice aflate in dotare.
Operatiunea s-a incheiat cu succes la ora 20.45, calul, in valoare de cca 1.000 RON, fiind recuperat fara sa fie ranit.


Accident rutier in localitatea Vatra Dornei
(15.11.2008, orele 20.15*)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu un modul de descarcerare, un modul SIAMUD si o autospeciala pentru salvarea a doua persoane implicate intr-un accident rutier produs in localitatea Vatra Dornei, pe str. Unirii.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca un autoturism marca Fiat a parasit carosabilul intrand intr-un cap de pod din care au rezultat doua victime.
S-a trecut la balizarea zonei, descarcerarea victimelor si acordarea primului ajutor medical, totodata s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Interventia a fost incheiata la orele 20.45.
Victime a accidentului: A.M. (24 ani) si N.S. (25 ani) – raniti. Acestia au fost transportati la spital pentru investigatii amanuntite.


Incendiu in localitatea Gura Putnei
(16.11.2008, orele 00.03*)

Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Putna au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta cetatenei Livia I., din localitatea Gura Putnei, comuna Putna.
La sosirea garzii de interventie ardea adapostul de animale pe o suprafata de 120 mp si o anexa pe o suprafata de 30 mp, existand pericolul de propagare la doua locuinte invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.15.
Au ars: adapostul de animale pe o suprafata de 120 mp, o anexa pe o suprafata de 30 mp, cca 2 tone fan si cca 5 mc lemn de foc.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic al curentului electric de la instalatia electrica defecta.
Pompierii au salvat doua case de locuit si anexele, in valoare de cca 150.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 12.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO