Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 21.11.2008_2
(21.11.2008)

Accident rutier in municipiul Falticeni
(21.11.2008, orele 07.27*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit, cu o autospeciala si un modul SIAMUD, pentru descarcerarea si acordarea primului ajutor medical unei persoane implicata intr-un accident rutier produs in municipiul Falticeni, str. Maior Ioan.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca soferul unui autoturism, marca Mazda, se afla incarcerat in urma coliziunii cu un stalp de medie tensiune.
S-a trecut la balizarea zonei, descarcerarea conducatorului auto, acordarea primului ajutor medical si s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil). In urma accidentului autoturismul a fost avariat in proportie de 30%.
Interventia a fost incheiata la orele 08.04.
Victima a accidentului: A.A. (19 ani) – ranit.

Incendiu in comuna Satu Mare
(21.11.2008, orele 08.44*)

Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Pricopie H., din comuna Satu Mare.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul atelierului mecanic, existand posibilitatea de propagare la casa de locuit si doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 09.00, in limitele gasite.
Au ars aproximativ 10 mp din acoperisul atelierului mecanic, pe asteriala din lemn cu invelitoare din azbociment si s-a degradat atelierul pe o suprafata de 20 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de catre aparate electrice lasate sub tensiune si nesupravegheate.
Pompierii au salvat casa de locuit si doua gospodarii invecinate, in valoare de cca 150.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in comuna Patrauti
(21.11.2008, orele 12.48*)

Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Patrauti au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Simona S., din comuna Patrauti.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul casei de locuit, pe asteriala din lemn cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.00, in limitele gasite.
A ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 54 mp. S-au degradat peretii casei (pe o suprafata de aproximativ 25 mp) si tavanul.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza cosului de fum deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 10.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Accident rutier pe raza localitatii Pojorata
(21.11.2008, orele 14.14*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit, cu o autospeciala pentru descarcerarea unei persoane implicata intr-un accident rutier produs pe raza localitatii Pojorata, pe drumul european E576.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca o autoutilitara marca VW Transporter, condusa de F.M., a derapat, intrand in coliziune cu vagonul unui autotren, condus de V.M. Din accident a rezultat incarcerarea conducatorului autoutilitarei.
S-a trecut la balizarea zonei, descarcerarea conducatorului auto cu mijloacele din dotare si preluarea victimei de catre un echipaj al serviciului de ambulanta. S-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterii si s-a spalat partea carosabila de lichidele combustibile scurse in urma coliziunii).
Interventia a fost incheiata la orele 15.10.
Victima a accidentului: F.M. – ranit.
* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO