Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 23.11.2008
(23.11.2008)

Incendiu in localitatea Vameni
(22.11.2008, orele 18.15*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhesti au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Victoria H., din localitatea Vameni, comuna Dolhesti.
La sosirea garzii de interventie ardea adapostul de animale, construit din lemn, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.40.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 50 mp, acoperisul casei de locuit, din sindrila, pe o suprafata de 8 mp si 6 mc lemne de foc. S-au degradat peretii casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 20 mp si circa o tona de cereale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unor scantei provenite din cosul de fum, purtate de vant si cazute pe materiale combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de cca 40.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 15.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Accident rutier pe raza localitatii Bunesti
(22.11.2008, orele 18.38*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit, cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD, pentru descarcerarea si acordarea primului ajutor medical unei persoane implicata intr-un accident rutier produs pe raza localitatii Bunesti, drumul european E85.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca un autoturism, marca BMW 318, se afla rasturnat in afara partii carosabile, avand in interior o victima incarcerata.
S-a trecut la stabilizarea autoturismului, recunoasterea acestuia, deblocarea portierei si extragerea victimei prin partea stanga a masinii. In urma accidentului autoturismul a fost avariat in proportie de 60%.
Interventia a fost incheiata la orele 19.12.
Victime ale accidentului: C.V. (40 ani) si M.G. (28 ani) – raniti.


Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(22.11.2008, orele 23.21*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ioan H., din municipiul Campulung Moldovenesc, str. Calea Bucovinei.
La sosirea garzii de interventie ardeau materiale din lemn din jurul cosului de fum, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.00, in limitele gasite.
Au ars elemente de constructie ale acoperisului de la baie (construit din lemn si acoperit cu tigla), pe o suprafata de aproximativ 5 mp. S-au degradat tencuiala, zugraveala si instalatia electrica a baii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de catre cosul de evacuare a fumului, neprotejat fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 350.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.
Monitorizare scurgere GPL in Gara Burdujeni
(23.11.2008, orele 00.32*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit, cu o autospeciala si un modul SMURD, pentru monitorizarea unui vagon cisterna incarcat cu gaz butan GPL, care prezenta pierderi de gaz, in Gara Burdujeni, municipiul Suceava.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca existau scurgeri de GPL la vana de golire a vagonului CFR.
S-a izolat zona, s-a mutat vagonul pe o linie special amenajata si s-a oprit traficul feroviar din zona.
S-a intervenit pentru strangerea si etansarea vanei, in vederea eliminarii scurgerilor de GPL, cu o echipa formata dintr-un reprezentant PETROM Gaz Suceava si unul de la PROGAS Veresti.
Interventia a fost incheiata la orele 02.13.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti sau pierderi de bunuri materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO