Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.11.2008
(26.11.2008)

Incendiu in municipiul Radauti
(25.11.2008, ora 17.29*)

Detasamentul de Pompieri Radauti, Garda de Interventie Siret impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Radauti au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ionel C., din municipiul Radauti, str. Rasaritului.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul casei de locuit (construit din lemn cu invelitoare din sindrila) si anexele gospodaresti, existand pericolul de propagare la gospodaria invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.15.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 90 mp, sura pe o suprafata de 70 mp, magazia de materiale pe o suprafata de 40 mp, magazia de lemne pe o suprafata de 20 mp, planseul casei si o usa de termopan. S-au degradat peretii casei si elemente de mobilier.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de catre cosul de evacuare a fumului neprotejat fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat camerele de locuit si casa invecinata, in valoare de cca 280.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 30.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Voitinel
(25.11.2008, ora 19.22*)

Garda de Interventie Vicovu de Sus impreuna cu o echipa specializata de la E-On Moldova au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un punct de transformare, in comuna Voitinel, str. Principala.
La sosirea garzii de interventie ardeau elemente combustibile din punctul de transformare, fara pericol de propagare la vecinatati..
Incendiul a fost lichidat la ora 20.15.
A ars izolatia conductorilor din componenta instalatiei electrice si ulei de transformator.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic al curentului electric favorizat de suprasolicitarea transformatorului.
Pompierii au salvat punctul de transformare.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 700 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Manolea
(25.11.2008, ora 20.16*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism Dacia 1300, apartinand lui Petru T., in localitatea Manolea, comuna Forasti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la compartimentul motor existand pericolul de propagare la intregul autoturism.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.00.
Au ars elemente combustibile din compartimentul motor si s-au degradat parti din caroseria autoturismului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat 85% din autoturism, in valoare de cca 3.500 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in municipiul Suceava
(25.11.2008, ora 21.49*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un microbuz apartinand unei societati comerciale cu profil de transport persoane, in Suceava, str. Calea Unirii nr.86.
La sosirea garzii de interventie ardea plafonul microbuzului existand pericolul de propagare la intregul autovehicul.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.05.
Au ars partile combustibile ale tavanului (tubulatura ventilatie, lampi iluminare etc.) pe o suprafata de aproximativ 8 mp si s-au degradat scaunele microbuzului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric favorizat de echipamentul de iluminat improvizat.
Pompierii au salvat microbuzul, in valoare de cca 60.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Asistenta de persoane blocate in trafic feroviar
(25.11.2008, ora 22.25*)

In data de 25.11.2008, ora 16.17 , trenul accelerat 1931, Galati – Cluj, apartinand de Regionala CFR Galati, a ramas blocat pe sectorul de cale ferata Gradinita – Larion, din judetul Bistrita Nasaud, din cauza caderilor de arbori pe terasamentul de cale ferata si peste liniile electrice de contact.
Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a fost anuntat despre producerea evenimentului la orele 22.25, solicitandu-i-se interventia pentru evacuarea si asistenta a 160 de calatori aflati in trenul format din 6 vagoane.
Garnitura a fost tractata de o locomotiva a Depoului CFR Suceava in Statia CFR Vatra Dornei la orele 01.07 (26.11.2008).
Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vatra Dornei, Detasamentul de Jandarmi Vatra Dornei, Serviciul de Ambulanta Vatra Dornei, Serviciul „Salvamont” Vatra Dornei, Politia municipiului si TF Vatra Dornei au intervenit pentru buna desfasurare a actiunii. Astfel, au fost distribuite alimente si ceai fierbinte. Niciun calator nu a solicitat asistenta medicala.
Nu s-au inregistrat victime .
Calatorii au fost preluati de trenul accelerat 1765 Iasi – Timisoara care a plecat din Statia CFR Vatra Dornei la orele 01.25 .
Tronsonul de cale ferata Vatra Dornei – Ilva Mica ramane inchis, pina la degajarea arborilor si remedierea avariilor la liniile electrice.
Circulatia trenurilor va fi deviata pe ruta ocolitoare Suceava – Bacau –Adjud – Ghimes .* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO