Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.11.2008
(27.11.2008)

Incendiu in comuna Vama
(26.11.2008, ora 10.34*)
Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vama au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Gheorghe F., din comuna Vama.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul garajului (construit din lemn) si o magazie, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.40.
Au ars acoperisul garajului pe o suprafata de aproximativ 12 mp, un perete al garajului pe o suprafata de aproximativ 20 mp si magazia pe o suprafata de aproximativ 2 mp. S-au degradat o cositoare mecanica, instalatia electrica, o masina de cusut electrica, lambriul (din PVC) pe o suprafata de aproximativ 20 mp si o mulgatoare electrica.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost provocat din cauza depozitarii jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 400.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 5.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Asanare pirotehnica in municipiul Gura Humorului
(26.11.2008, ora 14.30*)
Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de maistrul militar Pentilescu Iulian, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, in municipiul Gura Humorului.
La sosirea echipajului a fost gasit, in curtea unei societati comerciale cu profil de prelucrare a carnii, un proiectil exploziv calibrul 152 mm. Acesta a fost gasit in timp ce se executau lucrari de excavatie. Elementul de munitie prezenta un pericol pentru populatia din zona.
Misiunea de asanare s-a incheiat la orele 17.50.
Nu s-au pus in pericol vieti omenesti si nu s-au inregistrat pagube materiale.

Incendiu in localitatea Tibeni
(27.11.2008, ora 00.48*)
Detasamentul de Pompieri Radauti si Garda de Interventie Siret impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Satu Mare au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Rahila B., din satul Tibeni, comuna Satu Mare.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul casei de locuit si adapostul de animale (construit din lemn), existand pericolul de propagare la doua case invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.25.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 78 mp, adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 77 mp si o tona de fan. S-au degradat peretii casei de locuit si o tocatoare de furaje.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric provocat de instalatia de iluminat improvizata.
Pompierii au salvat animalele din gospodarie si casa de locuit, in valoare de cca 90.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 30.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO