Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.11.2008
(28.11.2008)

Incendiu in municipiul Gura Humorului
(27.11.2008, ora 19.55*)

Garda de Interventie Gura Humorului si Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Costan Z., din municipiul Gura Humorului, cartier Voronet.
La sosirea garzii de interventie ardeau sura si adapostul de animale, construite din lemn, cu acoperis din azbociment, existand pericolul de propagare la casa de locuit si doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.00.
Au ars sura si adapostul de animale pe o suprafata de aproximativ 150 mp, doua atelaje hipo, doua tone de fan si unelte agricole. S-au degradat peretii portanti ai surei si ai adapostului de animale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost provocat din cauza unui scurtcircuit favorizat de un cablu electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat casa proprietarului si doua case invecinate, in valoare de cca 500.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 20.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in municipiul Gura Humorului
(28.11.2008, ora 00.01*)

Garda de Interventie Gura Humorului si Detasamentul de Pompieri Suceava au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o fabrica de cherestea, din municipiul Gura Humorului, b-dul Bucovina.
La sosirea garzii de interventie ardeau centrala termica si buncarul de rumegus, existand pericolul de propagare la uscatorul de cherestea, atelierul mecanic si hala de productie.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.50.
Au ars acoperisul centralei termice, cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de aproximativ 80 mp, buncarul de rumegus, banda transportoare si motorul electric aferent. S-au degradat peretii centralei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a fost provocat din cauza unor scantei mecanice provenite de la sistemul de depozitare, vehiculare si transport pulberi combustibile.
Pompierii au salvat uscatorul de cherestea, halele invecinate si atelierul mecanic, in valoare de cca 1.000.000 RON.
Din primele estimari, pagubele sunt de cca 4.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO