Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.12.2008
(02.12.2008)

Inaugurare SMURD la Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei
Astazi, in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava – Detasamentul de pompieri Vatra Dornei, a fost inaugurat Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).
Acesta este al treilea serviciu infiintat, dupa cele de la Suceava si Siret.
La manifestarea care a inceput in jurul orei 11.00, in curtea Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, au luat parte si reprezentanti ai Prefecturii, Primariei Vatra Dornei, ai Autoritatii de Sanatate Publica, Spitalului Judetean Suceava, Serviciului de Ambulanta Vatra Dornei, Unitatii Militare Rosu Vanatori de Munte Vatra Dornei si Unitatatii Militare Argestru.
Colonelul Burlui Ion, prim-adjunctul Inspectorului Sef, a adaugat ca in dotarea SMURD Suceava au intrat trei ambulante noi, de tip B1 si B2, cu rol de prim-ajutor si transport, iar anul viitor sunt asteptate alte trei ce vor fi repartizate Detasamentelor de Pompieri din Campulung Moldovenesc, Falticeni si Radauti.
Gama interventiilor la care este solicitat SMURD include toate urgentele ce pun in pericol imediat viata unei persoane sau mai multora. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de munca sau casnice, cum ar fi caderea de la inaltime sau electrocutarea, starile de inconstienta ce includ stopurile cardiorespiratorii, suspiciunile de infarct, insuficientele respiratorii acute si, nu in ultimul rand, accidentele cu multiple victime.
Dupa slujba religioasa si luarile de cuvant ale unora dintre oficialitati, toti cei prezenti au luat parte la un exercitiu demonstrativ al cadrelor SMURD Vatra Dornei, care au simulat interventia la un accident rutier, soldat cu o victima incarcerata.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO