Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 11.12.2008
(11.12.2008)

Incendiu in orasul Vicovu de Sus
(11.12.2008, ora 00.56*)

Garda de Interventie Vicovu de Sus impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Sus si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Bilca si Galanesti au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria cetatenei Elena M. din orasul Vicovu de Sus, str. Drumul Nou.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul casei de locuit, adapostul de animale, depozitul de furaje si o anexa, existand pericolul de propagare la doua gospodarii invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.00.
Au ars: acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 50 mp, adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de 100 mp, o anexa pe o suprafata de 35 mp si cca. 3 t furaje (fan).
S-au degradat tavanul casei pe o suprafata de 40 mp si peretii portanti ai cladirii.
Din primele cercetari incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric initiat de un conductor electric improvizat.
Pompierii au salvat 50% din casa de locuit, bunuri de uz casnic si doua gospodarii invecinate, in valoare de cca. 360.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca. 100.000 RON
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in orasul Liteni
(11.12.2008, ora 01.10*)

Detasamentul de Pompieri Suceava impreuna cu Comitetul Local si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Liteni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria cetateanului Constantin C. din orasul Liteni, str. Izvorului.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta violent la casa de locuit, acoperisul bucatariei de vara si trei anexe, existand pericolul de propagare la o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.30.
Au ars: casa de locuit pe o suprafata de 75 mp, bunuri de uz casnic, materiale textile, acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de 30 mp, trei anexe pe o suprafata de 60 mp, cca. 15 mc lemn de foc, cca. 4 mc cherestea, cca. 600 kg cereale si cca. 300 kg faina.
S-au degradat tavanul si peretii portanti ai bucatariei.
Cauza izbucnirii incendiului este in curs de stabilire.
Pompierii au salvat bucataria si bunurile de uz casnic din aceasta si o gospodarie invecinata, in valoare de cca. 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca. 40.000 RON
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO