Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.12.2008
(16.12.2008)

Asanare pirotehnica pe raza comunei Arbore
(15.12.2008, ora 12.24*)


Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de maistrul militar Pentilescu Iulian, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, pe raza comunei Arbore.
La sosirea echipajului a fost identificat, in albia paraului Saca Clit, un proiectil exploziv calibrul 76 mm, provenind din al doilea razboi mondial. Acesta a fost gasit de catre angajatii unei societati care executau lucrari de indiguire aparari maluri. In timp ce faceau lucrari de excavatie, din cupa utilajului a cazut proiectilul. Imprejurarea a fost fericita, acesta cazand pe solul moale, deoarece elementul de munitie era in perfecta stare de functionare si efectul exploziei ar fi distrus totul in jurul sau pe o raza de circa 300 de metri (lucratorii societatii, utilajele si gospodariile din zona).
Pirotehnistii au cercetat si s-au asigurat ca nu mai sunt si alte elemente de munitie in zona respectiva, dupa care au efectuat instructajul cu lucratorii societatii, punandu-le in vedere sa lucreze cu atentie si sa anunte imediat la 112 daca vor mai face astfel de descoperiri.
Misiunea de asanare s-a incheiat la orele 16.00.
Pe timpul executarii misiunilor de asanare nu s-au pus in pericol vieti omenesti si nu s-au inregistrat pagube materiale.Incendiu in localitatea Paiseni
(15.12.2008, ora 12.32*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Cornu Luncii au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Stefan S., din localitatea Paiseni, comuna Cornu Luncii.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.00.
Au ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 56 mp si tavanul pe o suprafata de aproximativ 2 mp. S-au degradat tavanul si peretii portanti.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza sistemului de incalzit (soba cu acumulare de caldura) neizolat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 25.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 10.000 RON
Nu au fost victime omenesti.
Incendiu in municipiul Gura Humorului
(16.12.2008, ora 06.28*)

Garda de Interventie Gura Humorului a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Mircea V., din municipiul Gura Humorului, str. Stadionului.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga casa, adapostul de animale si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.25.
Au ars acoperisul casei, construit din lemn cu invelitoare din tigla, pe o suprafata de aproximativ 100 mp, materiale textile si bunuri de uz casnic aflate in pod si plafonul pe o suprafata de aproximativ 30 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de catre un conductor electric neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, adapostul de animale si locuinta invecinata, in valoare de cca 100.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 10.000 RON
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO