Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 23.12.2008
(23.12.2008)

Incendiu in localitatea Preutesti
(22.12.2008, ora 13.25*)Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Preutesti au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Iustina N., din comuna Preutesti.
La sosirea garzii de interventie ardea adapostul de animale construit din lemn, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexele aflate in apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.15.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de 30 mp si cca 2.000 kg furaje (fan).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza depozitarii jarului si a cenusei in apropierea materialelor combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit, anexele si doua locuinte invecinate, in valoare de cca 700.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 3.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.
Incendiu in comuna Dorna Arini
(22.12.2008, ora 16.33*)Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Daniel N., din comuna Dorna Arini.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta violent la acoperisul anexei ce adapostea centrala termica, existand pericolul de propagare la casa de locuit si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 17.10.
A ars acoperisul centralei termice (construita din BCA cu asteriala din lemn si invelitoare din carton ondulat) pe o suprafata de cca 14 mp. S-au degradat un perete al casei pe o suprafata de cca 2 mp si peretii anexei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite din cosul de fum deteriorat.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 120.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 3.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.
Incendiu in municipiul Radauti
(22.12.2008, ora 17.54*)Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Radauti au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o unitate turistica, in municipiul Radauti, str. Putnei.
La sosirea garzii de interventie ardeau asteriala acoperisului si izolatia planseului (folie polietilena), existand pericolul de propagare la intreaga constructie si cladirile invecinate.
S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului, protejarea vecinatatilor cu perdea de apa si s-au constituit trei echipe de salvare si evacuare a persoanelor din hotel.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.10.
A ars asteriala din lemn a acoperisului pe o suprafata de cca 300 mp. S-au degradat planseul etajului II pe o suprafata de cca 250 mp si peretii din mai multe camere, fapt ce a dus la inchiderea temporara a activitatii de cazare la etajul II (5 camere).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza cosului de fum neprotejat termic fata de planseul cladirii.
Pompierii au salvat si evacuat 12 persoane, adulte.
S-au mai salvat hotelul si cladirile invecinate, in valoare de cca 850.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 50.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO