Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 24.12.2008
(24.12.2008)

Incendiu in comuna Baia
(23.12.2008, ora 14.03*)Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Baia au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Florina C., din comuna Baia, str. Principala.
La sosirea garzii de interventie ardeau sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la casa de locuit si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.00.
Au ars sura si adapostul de animale (construite din lemn si acoperite cu sindrila) pe o suprafata de cca 80 mp, 3 tone furaje si 4 mc lemn de foc. S-au degradat peretii adapostului si 2 mc lemne de foc.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii deschise, lasat nesupravegheat (o afumatoare).
Pompierii au salvat casa de locuit si gospodariile invecinate, in valoare de cca 80.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 12.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Ciumulesti
(23.12.2008, ora 17.45*)Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vadu Moldovei au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Pavel M., din satul Ciumulesti, comuna Vadu Moldovei.
La sosirea garzii de interventie ardeau bunuri casnice din dormitor, existand pericolul de propagare la intreaga casa.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.15.
Au ars mobilier (un pat), articole de imbracaminte si un covor. S-a degradat finisajul interior al casei de locuit (trei camere).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza amplasarii necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de mijlocul de incalzit (soba cu acumulare de caldura).
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de cca 50.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 1.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.Incendiu in comuna Ulma
(23.12.2008, ora 22.51*)Garda de Interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Ulma au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Iancu C., din comuna Ulma.
La sosirea garzii de interventie ardea casa de locuit, existand pericolul de propagare la gospodariile invecinate.
Din cauza drumului inzapezit echipajele de interventie au fost nevoite sa parcurga aproximativ 2 km pe jos, ruta nefiind accesibila autospecialelor de interventie.
S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu mijloace de prima interventie.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.15.
Au ars casa de locuit, construita din lemn, pe o suprafata de cca 60 mp, mobilier, bunuri de uz casnic si materiale textile.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza fumatului in locuri nepermise.
Pompierii au salvat gospodaria invecinata, in valoare de cca 30.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 8.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.
Incendiu in municipiul Falticeni
(24.12.2008, ora 03.47*)Detasamentul de Pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament, apartinand numitului Ionel N., dintr-un bloc de locuinte din municipiul Falticeni, str. Dimitrie Leonida.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in bucatarie, existand pericolul de propagare la intreg apartamentul.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.40.
Au ars aparatura electrocasnica (o combina frigorifica, o masina de spalat si un televizor), mobilier si materiale textile. S-au degradat finisajul apartamentului si bunuri casnice. Au fost inundate cu fum si celelalte apartamente din bloc (19).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric defect.
Pompierii au salvat apartamentul, in valoare de cca 120.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 10.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO