Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 04.01.2009
(04.01.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 04.01.2009, ora 10.30

Incendiu in localitatea Paltinoasa
(31.12.2008, ora 22.09*)

Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Cristina V., din localitatea Paltinoasa.
La sosirea garzii de interventie ardea un stog de fan, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.56.
Au ars cca 2 t fan.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului cu focul a unui copil lasat nesupravegheat (C.A.-6 ani).
Pompierii au salvat gospodaria, in valoare de cca 30.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 500 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Gura Humorului
(01.01.2009, ora 07.09*)

Garda de Interventie Gura Humorului a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului Florin V., din localitatea Gura Humorului.
La sosirea garzii de interventie ardea funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la acoperisul casei.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.40.
A ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza scanteilor provenite din interiorul cosului de fum necuratat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de cca 100.000 RON.
Din primele estimari nu s-au inregistrat pagube.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in localitatea Ciumarna
(01.01.2009, ora 09.48*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei si Moldovita au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitei Ioana C., din localitatea Ciumarna, comuna Vatra Moldovitei.
La sosirea garzii de interventie ardea acoperisul casei de locuit si peretii mansardei, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.35.
Au ars acoperisul casei de locuit (din sindrila) si peretii mansardei construite din lemn pe o suprafata de 80 mp. S-au degradat peretii interiori de la parterul locuintei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat gospodaria, in valoare de cca 65.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 32.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in localitatea Sadova
(01.01.2009, ora 09.55*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitului Dumitru L., din localitatea Sadova.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul locuintei, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie. A fost gasita o persoana care s-a intoxicat cu monoxid de carbon in timp ce incerca sa stinga incendiul. Aceasta a fost transportata la spital pentru investigatii amanuntite de catre o ambulanta.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.30.
Au ars asteriala din lemn a acoperisului din tabla pe o suprafata de 30 mp si 10 mp perete din lemn. S-au degradat peretii interiori si tavanul la patru camere de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat o persoana (O.A.-27 ani) si gospodaria, in valoare de cca 100.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 4.500 RON.

Incendiu in localitatea Bursuceni
(03.01.2009, ora 11.34*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Constantin B., din localitatea Bursuceni, comuna Veresti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul locuintei, acoperisul adapostului de animale si o anexa, existand pericolul de propagare la gospodaria invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.30.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 80 mp, acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 50 mp, o anexa, construita din lemn, pe o suprafata de 30 mp, cca 4 t cereale (grau, porumb), cca 300 kg faina, o masina de spalat, un aragaz, textile si alte bunuri casnice. S-au degradat planseul si peretii locuintei si ai adapostului de animale.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza aparatului de gatit (aragaz) amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile (materiale textile).
Pompierii au salvat locuinta, adapostul de animale si gospodaria invecinata, in valoare de cca 60.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 20.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO