Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu īn comuna Fratautii Vechi
(23.12.2007)

22.12.2007, orele 07.31

Detasamentul Radauti, cu sprijinul serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din localitatile Fratautii Vechi, Fratautii Noi si Galanesti a intervenit cu 7 autospeciale (4 ale detasamentului de pompieri, 3 ale serviciilor voluntare) pentru localizarea si stingerea violentului incendiu izbucnit īn gospodaria cetateanului Gheorghe D. din localitatea Fratautii Vechi.
Incendiul a fost lichidat la orele 12.20.
Au ars: anexele gospodaresti (sura si adapost de animale) pe circa 100mp, acoperisul bucatariei de vara pe circa 48mp, acoperisul casei de locuit pe circa 80mp, 2mc cherestea, 1mc lemn de foc, 2t furaje, 1t cereale.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat din cauza unui scurtcircuit electric.
Salvari: locuinta proprietarului si o anexa gospodareasca.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca. 35000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Accidente feroviare pe raza localitatii Veresti

Echipajul SMURD din cadrul Detasamentului Suceava a intervenit, īn ultimele 24 de ore, la 2 accidente feroviare produse la treceri la nivel cu calea ferata, pe raza localitatii Veresti.
Īn data de 22 decembrie a.c., orele 09.47, s-a intervenit cu un echipaj de asistenta medicala de urgenta si o autospeciala de descarcerare la accidentul īn care a fost implicat un autoturism Opel Kadett īn care se aflau 5 pasageri, surprins de catre trenul de marfa cu nr. 53325, la km c.f. 430+900m. Īn urma evenimentului a rezultat decesul a doua persoane (Nicoleta Z. 26 ani si Minodora Z., 72 ani) si ranirea altor doua (Georgeta Z. 47 ani si Adrian Z., 49 ani) care au primit ajutorul medical de urgenta si au fost transportate la spital. Cel de-al cincilea pasager (Ciprian Adrian Z., 26 ani) nu a suferit traumatisme.
Īn data de 23 decembrie a.c., orele 08.59, dispeceratul unitatii a fost solicitat pentru interventia la accidentul feroviar īn care a fost implicat un autoturism Dacia 1300, surprins la trecerea la nivel cu calea ferata (īn alta locatie fata de accidentul din ziua precedenta) de catre trenul personal 5563. Ca urmare a evenimentului a rezultat decesul cetateanului Nicu B. 32 ani. O alta persoana aflata īn autoturism nu a a suferit traumatisme.
Purtator de cuvant,
Cpt.
ing. Tehaniuc Emilian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO