Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 08.01.2009
(08.01.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 08.01.2009, ora 08.30


Incendiu in localitatea Tibeni
(07.01.2009, ora 12.20*)

Detasamentul de Pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Satu Mare au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Octavian O., din localitatea Tibeni, comuna Satu Mare.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul bucatariei si un perete al acesteia, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.50.
Au ars acoperisul bucatariei, construit pe asteriala din lemn cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de cca 8 mp si peretele bucatariei (construit din lemn) pe o suprafata de cca 4 mp. S-a degradat tavanul in proportie de 20% .
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat gospodaria, in valoare de cca 100.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 500 RON.
Nu au fost victime omenesti.


Incendiu in comuna Mitocu Dragomirnei
(07.01.2009, ora 15.36*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Radu G., din comuna Mitocu Dragomirnei.
La sosirea garzii de interventie incendiul era localizat si lichidat de catre vecini. Au fost gasiti doi copii, intoxicati cu monoxid de carbon. S-au intreprins manevre de resuscitare a acestora de catre echipajele SMURD si Serviciul Ambulanta, dar acestia nu au mai putut fi salvati.
Au ars materiale textile din camera de zi (un covor si un fotoliu).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din sistemul de incalzire nesupravegheat (soba cu acumulare de caldura).
Din primele estimari pagubele sunt de cca 500 RON.
Victime ale evenimentului: D.G. (2 ani si 6 luni), I.G. (1 an si 3 luni) - decedati.


Accident rutier in municipiul Suceava
(07.01.2009, ora 17.31*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de Descarcerare si un modul SMURD la un accident rutier produs in municipiul Suceava, B-dul 1 Mai.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca, in urma coliziunii dintre trei autoturisme (un autoturism marca Chevrolet Captiva si doua autoturisme marca VW Sharan) a rezultat vatamarea corporala a unei persoane.
S-a trecut la balizarea zonei, acordarea primului ajutor victimei si luarea masurilor de siguranta (deconectarea bornelor de la baterii si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Misiunea s-a incheiat la ora 18.08.
Victima a acidentului I.G. (33 ani) – ranit. Acesta a fost transportat la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite.

Incendiu in municipiul Suceava
(07.01.2009, ora 20.32*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitei Adela Z., din municipiul Suceava, str. Aurel Vlaicu.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta in interiorul cosului de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la intreaga casa.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.30.
A ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului necuratat.
Pompierii au salvat casa de locuit, in valoare de cca 80.000 RON.
Nu s-au constatat pagube materiale si nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO