Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 08.01.2009_2
(08.01.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 08.01.2009, ora 16.00


Incendiu la Manastirea Daniil Sihastru
(08.01.2009, ora 07.40*)

Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, Detasamentul de Pompieri Radauti, Garzile de Interventie Vicovu de Sus si Siret impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Straja si Vicovu de Sus au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la Manastirea Daniil Sihastru, din comuna Putna.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta violent la chilii si paraclise, existand pericolul de propagare la biserica, alte chilii si anexe. Singura posibilitate de acces catre manastire este prin comuna Straja, accesul facandu-se pe jos pe circa 5 km, deoarece zapezile il fac impracticabil autospecialelor de pompieri.
Incendiul a fost lichidat cu ajutorul mijloacelor de prima interventie si a unei motopompe.
Au ars chilii pe o suprafata de circa 350 mp, doua paraclise pe o suprafata de circa 120 mp, doua anexe, o bucatarie, o sala de mese pe o suprafata de cca 30 mp, toate construite din lemn.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului deteriorat si a amplasarii necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de acesta.
Pompierii au salvat biserica, o parte din chilii si gospodaria agro-zootehnica, in valoare de cca 320.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 165.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.
In momentul transmiterii buletinului, pompierii lucreaza la lichidarea micilor focare de incendii.* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO