Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 12.01.2009
(12.01.2009)

Accident rutier in municipiul Suceava
(11.01.2009, ora 08.37*)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj de Descarcerare si un modul SMURD la un accident rutier produs in municipiul Suceava, str. Traian Vuia.
La sosirea garzii de interventie s-a constatat ca, in urma coliziunii dintre doua autoturisme (un autocamion marca Mercedes-Benz si un autoturism marca Opel Vectra) a rezultat vatamarea corporala a doua persoane.
S-a trecut la balizarea zonei, acordarea primului ajutor victimelor si transportarea lor la ambulante, luarea masurilor de siguranta (deconectarea bornelor de la baterii si verificarea eventualelor scurgeri de carburant).
Misiunea s-a incheiat la ora 09.14.
Victime ale acidentului A.M. (61 ani) si M.M. (68 ani) – raniti. Acestia au fost transportati la Spitalul Judetean pentru investigatii amanuntite de catre modulul SMURD si o ambulanta.

Incendiu in comuna Pojorata
(11.01.2009, ora 11.17*)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Pojorata au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Ion P., din comuna Pojorata, str. Valea Strajerului.
La sosirea garzii de interventie ardea mansarda casei de locuit, formata din bucatarie, camera de zi (sufragerie), trei dormitoare, un hol si casa scarilor, existand pericolul de propagare la parterul cladirii, anexele si locuintele invecinate.
S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului, racirea si indepartarea buteliei de aragaz din interiorul casei de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.45.
Au ars bucataria pe o suprafata de circa 12 mp, camera de zi pe o suprafata de circa 20 mp, doua dormitoare pe o suprafata de circa 38 mp, casa scarilor pe o suprafata de circa 15 mp, holul pe circa 25 mp, mobilier, aparatura electrocasnica (computer, TV etc.) si documente personale. S-au degradat parterul locuintei pe o suprafata de circa 110 mp, fatada casei pe o suprafata de circa 40 mp, instalatia electrica, usi si acoperisul (construti din lemn si acoperit cu tigla) pe o suprafata de circa 50 mp.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit de la o flacara deschisa provenita de la aparatul de gatit (aragaz) defect.
Pompierii au salvat parterul locuintei, anexele gospodaresti si locuintele invecinate, in valoare de cca 350.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 20.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.


* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO