Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.01.2009
(14.01.2009)

BULETIN INFORMATIV DE PRESA
din 14.01.2009, ora 08.30

Incendiu in localitatea Paraie
(13.01.2009, ora 17.09*)

Detasamentul de Pompieri Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Malini au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Neculai N., din localitatea Paraie, comuna Malini.
La sosirea garzii de interventie ardeau mocnit furajele depozitate in podul surii, existand pericolul de propagare la intreaga constructie.
Pompierii au scos 3 animale mari (un cal si doua vaci) din adapostul de animale si au evacuat fanul, identificand focarul si trecand la localizarea si lichidarea incendiului.
Incendiul a fost lichidat la ora 18.30.
Au ars aproximativ 1 mp din tavan si circa 200 kg de fan. S-au degradat aproximativ 500 kg fan.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de echipamentul electric de iluminat neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat trei animale (un cal si doua vaci), adapostul de animale si circa 5 tone de fan, in valoare de cca 10.600 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 100 RON.
Nu au fost victime omenesti.

Incendiu in municipiul Suceava
(13.01.2009, ora 22.00*)

Grupa Operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, Detasamentele de Pompieri Suceava, Falticeni si Radauti, Garda de Interventie Siret impreuna cu Serviciile Private pentru Situatii de Urgenta Ambro si Aeroportul Salcea si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bosanci au intervenit cu 15 autospeciale, 6 motopompe, un echipaj Descarcerare si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la hala Bazarului, din Suceava, str. Calea Unirii.
Observarea si anuntarea cu intarziere a incendiului a determinat o evolutie necontrolata si rapida a acestuia.
La sosirea garzii de interventie ardea hala Bazarului, in care erau amenajate chioscuri destinate comertului, aflate sub administrarea Primariei Suceava, existand pericolul de propagare la constructiile invecinate (alte tronsoane cu chioscuri). Constructia incendiata este realizata pe o structura de cadre din beton si acoperite cu grinzi metalice si invelitoare din policarbonat. Chioscurile inchiriate sunt pe schelet metalic si elemente de constructie din PVC.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.40.
Au fost afectate de incendiu aproximativ 84 de chioscuri, cu destinatie comert, cu marfurile aferente, pe o suprafata de aproximativ 1860 mp.
Cauzele incendiului sunt in curs de stabilire.
Pompierii au salvat hala Bazarului si chioscurile invecinate cu marfurile aferente, in valoare de cca 12.700.000 RON.
Din primele estimari pagubele sunt de cca 1.500.000 RON.
Nu au fost victime omenesti.

* ora de sub titlu este ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO